Diari La Veu del País Valencià
Puig espera que els partits que van donar suport a la moció de censura faciliten l’aprovació dels PGE

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat a tots els partits que van propiciar el canvi de govern espanyol que facen “el màxim esforç” per a arribar a uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que atenguen les necessitats del País Valencià. El cap del Consell ha criticat, a més, el PP per “utilitzar el Senat per a fer la contrareforma” i ha asseverat que aquesta càmera “no té cap sentit” si solament serveix “per a fer de caixa de ressonància d’un partit”.

El cap del Consell, que aquest dimecres ha visitat Castelló, ha realitzat aquestes declaracions a preguntes dels mitjans sobre el fet que l’Executiu de Pedro Sánchez haja aprofitat la fi del termini d’esmenes en el Congrés d’una proposició de llei de mesures contra la violència masclista per a presentar una proposta que modifique d’urgència la Llei d’Estabilitat Pressupostària amb la finalitat d’eludir el veto del Senat a la senda del dèficit.

Quan se li ha preguntat què li sembla aquesta modificació, Puig ha recalcat que “el que beneficiaria segur a la Comunitat Valenciana és que hi haguera uns PGE que atengueren a les seues inversions i necessitats”.

Canviar un mecanisme “antidemocràtic”

“Crec que en el marge que dóna la llei el que s’ha d’intentar canviar és un mecanisme de funcionament absolutament antidemocràtic. Una institució que solament serveix en aquest moment per a fer de caixa de ressonància d’un partit no té cap tipus de sentit”, ha manifestat Puig.

En aquest sentit, ha recordat que “fa més de nou mesos” que el govern valencià va demanar comparéixer davant el Senat per a parlar del finançament autonòmic i que a hores d’ara “encara estem esperant” perquè el PP no vol que el Senat servisca realment per a l’interés general de la societat.

Comparteix

Icona de pantalla completa