El delegat del govern espanyol garanteix un contingent policial "suficient" per al 9 d'Octubre

Juan Carlos Fulgencio anuncia la presència d'unitats de fora del País Valencià per a reforçar la prevenció d'aldarulls i agressions
/ València
19 setembre 2018 01:00h
L\'alcalde Ribó i el delegat Fulgencio, reunits a l\'Ajuntament de València per a coordinar la seguretat del proper 9 d\'Octubre.

La delegació del govern espanyol ha pres nota de les errades del desplegament policial durant el 9 d'Octubre de l'any passat. Per a evitar imatges com les de la manifestació de la vesprada, en les quals elements d'extrema dreta van agredir els participants en la tradicional marxa organitzada per la Comissió 9 d'Octubre, s'ha reunit aquest dimecres la comissió de seguretat conjunta amb la presència de l'alcalde, Joan Ribó, i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio.

"Hem patit un deteriorament de la festa del 9 d'Octubre. Volem revertir-ho. Que no ocórreguen els fets de l'any passat sinó que es recupere l'esperit de la festa", ha assegurat Fulgencio, qui ha garantit que "el Ministeri de l'Interior disposarà dels efectius suficients per a tractar de garantir la convivència en pau".

El delegat ha avisat, a més, que "els qui tracten d'alterar la convivència han de saber que aquest és un estat de dret que adoptarà les mesures oportunes". També ha avançat que ja s'està treballant per a "identificar els qui volen alterar la convivència".

Tot i no especificar quin nombre d'efectius policials es desplegaran a València, Fulgencio ha garantit que "hi haurà unitats externes que vindran a reforçar el dispositiu". Serà "un nombre important d'unitats especialitzades, algunes de les quals ja estan treballant sobre el terreny, en les xarxes socials en tasques de detecció". A més, també ha detallat que "les unitats uniformades seran més nombroses".

El delegat de l'executiu de Pedro Sánchez ha recordat que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska es va comprometre a millorar la seguretat i, més encara, després que el president de la Generalitat li "traslladara la petició".

Fulgencio ha confirmat que hi ha sis manifestacions convocades per al 9 d'Octubre i ha assegurat que "totes les peticions s'estudiaran i s'ordenaran" per a evitar que hi haja coincidències conflictives.

Ribó: "El 9 d'Octubre ha de ser un dia lúdic"

Joan Ribó, present en la reunió s'ha fixat com a objectiu que "el dia 9 d'Octubre siga un dia lúdic i deixe de ser un dia d'enfrontaments".  Per això ha desitjat que es faça "una processó cívica i que cadascú expresse la seua opinió" alhora que "que tothom hi puga assistir amb els seus xiquets de matí o de vesprada".

En definitiva, l'alcalde de València ha expressat la voluntat que la diada se celebre en "una situació normalitzada i amb confiança perquè siga una festa, un acte cívic i un dia per a totes les valencianes i els valencians".

next