Diari La Veu del País Valencià
Els valencians prefereixen un tripartit encapçalat per Mònica Oltra

RedactaVeu / València

El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions al País Valencià amb el 29,7% del vot, quasi 20 punts percentuals menys que en els comicis autonòmics de 2011, segons una enquesta de la Cadena SER.

El PSOE se situaria de nou en segona posició amb el 21,2 % del vot, quasi 7 punts menys que en les anteriors eleccions. Compromís ocuparia la tercera posició, amb el 15% del vot: un augment de quasi 8 punts percentuals des del 2011. UPyD, amb el 13,3%, estaria en quart lloc, i creixeria 10,8 punts. A un punt de distància se situaria EUPV, amb el 12,2% del vot, el doble que en 2011.

La suma de vots de PSPV, Compromís i EUPV arribaria al 48,4%, xifra que el PP no aconseguiria ni amb un hipotètic acord amb UPyD que es quedaria en el 43%.

Mònica Oltra, la favorita i la més valorada

Mònica Oltra és la millor valorada, amb una nota mitjana de 4 i un percentatge d’aprovats (notes de 5 o més) del 34%. Les valoracions d’Oltra entre els diferents electorats mereixen conèixer-se: és la favorita dels votants dels partits que podrien formar un govern tripartit.

Comparteix

Icona de pantalla completa