Diari La Veu del País Valencià
Sanitat i els sindicats aproven l’Oferta d’Ocupació de 2018 amb més de 5.000 places

La Conselleria de Sanitat i els sindicats representats en Mesa Sectorial han aprovat aquest dimecres l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) per a 2018 amb 5.029 places per a totes les categories, de les quals un total de 676 seran del torn de promoció interna, segons han informat CCOO PV i Satse.

L’oferta es convocarà de forma conjunta amb la de 2017, que tenia 6.790 places. En principi, les convocatòries es realitzaran durant 2019 amb l’objectiu de “reduir la interinitat a xifres entorn del 8% a través de tres ofertes consecutives”, segons CCOO PV.

Prèviament es convocarà el concurs de trasllats, per als quals CCOO PV ha sol·licitat que Sanitat oferisca totes les vacants. Aquest sindicat també ha posat sobre la taula la necessitat d’acabar amb la temporalitat al sector mitjançant la reconversió de “tots els contractes precaris de guàrdies i atenció continuada en places estructurals”, a més d’incloure’ls en pròximes OPO.

Infermeria, l’especialitat amb més oferta

Per la seua banda, el Sindicat d’Infermeria Satse ha desglossat que, de les 5.029 places, un total de 1.651 corresponen a Infermeria, 72 a infermeria especialista en obstetrícia-ginecologia, 41 a fisioterapeuta i 27 a infermer de SAMU.

En la Mesa Sectorial, Satse ha sol·licitat que s’acumulen les ofertes de 2017, aprovades l’any passat, i 2018, cosa que ha sigut acceptada per la Conselleria de Sanitat. D’aquesta manera, es convocaran les dues juntes sota la denominació d’OPO 2017-2018.

Les dates, a debat

Satse també ha demanat que l’examen de l’OPO d’infermer es realitze el 12 de maig de 2019, és a dir, el mateix dia que el Ministeri de Sanitat ha anunciat que se celebrarà en molts punts l’examen de l’OPO nacional d’estabilització, amb la finalitat d’evitar “l’efecte crida” d’opositors d’altres autonomies.

A més, consideren que, si l’examen es realitza al País Valencià el mateix dia que a la resta de l’Estat, “no hi haurà tanta aglomeració de persones, es realitzarà la baremació més ràpidament, serà més fàcil trobar aules disponibles i el procés serà menys costós econòmicament”.

D’altra banda, el Sindicat d’Infermeria ha sol·licitat que el pròxim concurs-oposició oferisca places d’infermer de Salut Mental. Com que aquestes places s’han creat enguany, no es poden oferir en l’OPO de 2018 en compliment de la taxa de reposició.

Comparteix

Icona de pantalla completa