Un nou informe mèdic sosté que Zaplana no corre perill a la presó

Els forenses determinen que el fet d'estar empresonat no empitjora la salut de l'expresident de la Generalitat
/ València
20 setembre 2018 01:00h
Aquest nou examen mèdic és el quart que s\'incorpora a la causa contra l\'expresident Zaplana.

Un nou informe mèdic a què ha sigut sotmés l'exministre Eduardo Zaplana conclou que el seu estat de salut no corre perill en el centre penitenciari de Picassent (l'Horta Sud), on està ingressat en presó preventiva des del mes de maig passat per la seua presumpta implicació en delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Segons publica aquest dijous Valenciaplaza, dos metges forenses han acudit al centre hospitalari La Fe de València, en el qual es tracta Zaplana, per a analitzar els resultats de les proves que cada 15 dies se li realitzen a l'expresident de la Generalitat.

Aquest nou examen mèdic, el quart que s'incorpora a la causa, va ser autoritzat per l'Audiència Provincial de València a petició de la defensa de Zaplana i afirma que la salut de Zaplana no corre perill a la presó de Picassent.

L'exministre pateix leucèmia des de 2015, any en què es va sotmetre a un trasplantament de medul·la, i la seua defensa argumenta que, mentre roman a la presó, corre el risc de patir una infecció greu amb risc vital.

next