Diari La Veu del País Valencià
Bonrepòs i Mirambell aprova demanar l’Alta Distinció de la Generalitat per a Paco Muñoz amb l’abstenció del PP local

El ple de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell d’aquest 19 de setembre ha aprovat sol·licitar l’Alta Distinció de la Generalitat per al cantant Paco Muñoz. D’aquesta manera, el consistori de l’Horta Nord governat per Compromís i PSPV se suma a la petició que va impulsar l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i que altres municipis han secundat com l’Ajuntament d’Almoines o Bocairent. També el PSPV de Paterna va presentar una moció per a instar el ple a demanar el guardó per al músic valencià.

La moció presentada pel grup Compromís en el ple del passat dimecres al consistori de Bonrepòs i Mirambell “reclama l’atorgament de l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana a Paco Muñoz el pròxim 9 d’Octubre. Així doncs, la proposta va ser aprovada amb els vots favorables del grup socialista i Compromís. En canvi, el PP local es va abstindre, segons ha indicat la coalició valencianista, argumentant que “no sap qui és” Paco Muñoz. En aquest sentit. Compromís indicava que la decisió de l’agrupació popular del municipi de l’Horta Nord era “una pena” perquè “en 10 dies no han pogut ni buscar-lo en Viquipèdia”.

Paco Muñoz (València, 1939) es va retirar dels escenaris el passat mes de març després de fer una gira per Castelló de la Plana, Alacant i València amb el seu darrer disc, Amics poetes (Factory music, 2014).

Compromís, en la moció, feia notar que Muñoz “és un referent indiscutible en l’àmbit de la cançó d’autor en valencià, sent una de les persones més estimades i respectades a tots els nivells”. “Durant els anys de la dictadura franquista, com a capellà, va defensar les llibertats i la dignitat humana lluitant pel restabliment de la Democràcia i dels nostres drets nacionals”, destacava la coalició.

Comparteix

Icona de pantalla completa