Diari La Veu del País Valencià
L’EMT de València gestionarà el pàrquing de la plaça Ciutat de Bruges

L’aparcament ubicat a la plaça Ciutat de Bruges de València serà de gestió pública. L’Empresa Municipal de Transports (EMT) serà la responsable del pàrquing que s’ubica al costat del Mercat Central i que, segons les previsions de l’Ajuntament de València, obrirà les portes abans de Nadal. Així ho ha explicat aquest dijous el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, que ha explicat que la cessió de la gestió del recinte es farà mitjançant una encomana directa a l’EMT, responsable dels autobusos urbans de la ciutat.

És per això que fa uns dies es va decidir ampliar l’objecte social de l’Empresa Municipal de Transports perquè legalment es poguera fer càrrec de l’estacionament. Segons ha explicat Grezzi, la setmana que ve es convocarà la comissió de municipalització per a fer efectiu el canvi i així poder seguir amb la línia començada amb el pàrquing de la plaça de la Reina, també gestionat per una empresa pública, Aumsa en aquest cas.

L’objectiu de l’Ajuntament és que aquestos pàrquings estiguen gestionats per empreses públiques perquè consideren que la seua gestió és la més eficient i, a més, perquè d’aquesta manera, els beneficis obtinguts van íntegrament a les arques públiques. El regidor de Mobilitat no ha descartat que l’Ajuntament done diners a l’EMT per a ajudar-la en la gestió, tot i que esperen que l’aportació econòmica a l’empresa pública vinga dels beneficis generats pel pàrquing, com passa en el de la Reina.

Preguntat pels motius que han portat a l’Ajuntament a triar l’EMT per a gestionar l’aparcament, Grezzi ha explicat que a causa del pla d’ajust imposat pel govern espanyol, el consistori no té l’opció de crear una empresa pública específica per a gestionar el pàrquing. “Encara que ja hem eixit del pla d’ajust encara queden condicions que hem de complir” ha assenyalat el regidor.

Pel que fa a les obres, Grezzi ha apuntat que estan seguint el calendari i que el pàrquing estarà obert abans del període de compres nadalenques, tal com va anunciar l’Ajuntament des del principi.

Més de 300 places rotatòries i per a residents

El pàrquing de la plaça de Bruges comptarà amb més de 300 places que es repartiran entre rotatòries i places per a residents. El percentatge que es destinarà a cada tipus de client s’establirà en funció a la demanda dels residents. La primera planta estarà destinada a la gestió comercial del Mercat Central i es podrà accedir directament a l’establiment des del pàrquing. De fet, en cada planta hi haurà carros de compra a disposició dels clients.

Les instal·lacions de Bruges comptaran amb les últimes tecnologies de lectures de matrícula i de seguretat. També tindrà adaptadors i carregadors per a cotxes elèctrics i estacionament per a bicicletes i motocicletes. Tot i l’anunci de Grezzi, encara queden molts detalls per determinar. Un d’ells serà el preu per a comprar una plaça, les tarifes, si l’EMT ampliarà la plantilla, i altres qüestions relacionades amb els subministres.

Comparteix

Icona de pantalla completa