Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència d’Alacant jutjarà Echávarri per acomiadar la cunyada de l’actual alcalde

El Jutjat d’Instrucció 2 d’Alacant ha remés a l’Audiència Provincial la causa contra l’exalcalde socialista Gabriel Echávarri per l’acomiadament d’una funcionària cunyada de l’actual edil popular Ramón Barcala, segons han confirmat aquest dimecres a EFE fonts de la defensa.

El procediment serà assignat en els pròxims dies, mitjançant un sistema automàtic de repartiment, a una de les seccions penals de la institució judicial a fi que assenyale la data del judici.

La fiscalia reclama provisionalment deu anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per a l’exprimer edil, a qui acusa d’incórrer en un delicte de prevaricació en acomiadar a una treballadora interina de l’ajuntament.

Eixa empleada municipal, Catalina Rodríguez, adscrita a la Regidoria de Cultura, és cunyada de Luis Barcala, qui va succeir a Echávarri al capdavant de l’alcaldia el passat mes d’abril.

Echávarri va dimitir del càrrec després de ser processat per aquesta causa i pel presumpte fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç, un procés pel qual ell i dos dels seus antics assessors estan pendents també de judici en la Secció Tercera de l’Audiència.

La titular del Jutjat d’Instrucció 2 d’Alacant, Patricia Romero, va decretar el passat mes de juny l’obertura de judici oral contra Echávarri pel cas de la funcionària. Segons el parer de la magistrada, el processat mancava de “competències” per a ordenar l’acomiadament i tampoc va justificar les seues causes, atés que en realitat pretenia dur a terme una “represàlia” contra Barcala per haver denunciat el fraccionament de contractes de Comerç.

De fet solament va acomiadar aquesta treballadora, Catalina Rodríguez, que va ser readmesa a instàncies del ple unes setmanes després, malgrat que hi havia altres 47 funcionaris interins sense càrrec a plaça treballant en el consistori en eixos moments, tres d’ells en la seua mateixa situació.

La jutge instructora ha emés una diligència d’ordenació que va ser notificada aquest dimecres a les parts per la qual eleva la causa a l’Audiència d’Alacant per a la celebració de la vista oral.

Comparteix

Icona de pantalla completa