Diari La Veu del País Valencià
Gaspar, partidari d’obrir un debat sobre el paper de les diputacions abans de llançar propostes sense reflexió

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha demanat a Podem que abans de llançar “propostes sense reflexió” que porten a “atzucacs” i d’estar “pendents del tuit del dia”, pregunte els alcaldes què opinen sobre la seua idea de buidar les corporacions provincials.

Gaspar ha fet aquestes declaracions als mitjans després d’analitzar la proposta legislativa plantejada per Podem per a “aclarir” les competències “pròpies i impròpies” de les diputacions provincials i la Generalitat.

S’ha mostrat partidari d’un debat obert, però no de simplificar o d’un “tuit del dia per a colar-se en el dia a dia. No és la manera de fer política, açò hem de bandejar-ho, les reflexions no caben en 140 caràcters”.

“No hi ha institucions sagrades, jo no faré una defensa de cap institució sinó de les persones i de les coses que fan les institucions per les persones”, ha dit Gaspar per a assenyalar que es pot “obrir qualsevol debat sobre qualsevol institució, fins a la Corona, però eixe debat està dins de la Constitució i no sé jo si on s’hauria de moure és on corresponga”.

A l’hora de canviar o de fer propostes “el primer que cal fer és asseure’s amb els usuaris d’eixa institució. S’ha assegut Podem amb els alcaldes, els ha preguntat què opinen?”. En aquest sentit, el màxim dirigent de la Diputació de València ha recordat que en la corporació va fer una enquesta amb alcaldes de tots els colors polítics i el 70 per cent d’ells va dir que aquesta institució feia un “bon paper”.

Gaspar ha assegurat que no està en contra de la proposta de buidar o de transformar, però sí que és contrari a “fer debats que directament van a veure on em pose i a veure si dic el tuit del dia i sense pensar-ho”. “Estic d’acord no solament en el debat de les diputacions, sinó en qualsevol debat i m’agradaria introduir un poc de criteri i de reflexió, parlem amb qui corresponga”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa