Diari La Veu del País Valencià
Ovidi Montllor torna a València amb el seu darrer espectacle ‘Homenatge a T’
RedactaVeu / València

Homenatge a T és un espectacle multidisciplinari que conjuga poesia, música i imatge. Un còctel poètic que pren com a base la coneguda cançó d’Ovidi Montllor Homenatge a Teresa.

L’espectacle ens conta a través d’un home/xiquet –el mateix Ovidi Montllor- la història de Teresa Mora. L’aventura vital d’aquesta dona vindrà descrita des dels seus orígens humils fins a la mort a un barracó dels afores d’Alcoi.

Homenatge a T és un projecte on s’aglutinen creadors procedents de llenguatges artístics diferents. Des del cartell d’Antoni Miró, a l’evocador text de Jordi Botella, passant per les partitures de Moisès Olcina, i les imatges de Xavier Cortés i Carolina Miralles. Tot açò sota la direcció de Pepa Miralles i la interpretació de Rosanna Espinós i Pep Sellès.

Una aposta que va més enllà del pur compromís, del muntatge per quedar bé i prou, un espectacle ple de bellesa plàstica, de força poètica i que posa l’accent on ha de posar-lo: en la força estètica de la proposta. Un gran espectacle

La posada en escena d’aquest muntatge suposa una culminació dels actes que a Alcoi, i de la mà de nombroses entitats i institucions, s’han organitzat amb motiu del 70 aniversari de naixement d’Ovidi Montllor, i que han tingut com a objectiu la divulgació i promoció de l’obra de l’artista i el seu llegat entre la ciutadania.

Així, l’espectacle pretén contribuir a aquesta difusió del treball d’Ovidi Montllor, però va més enllà: prenent com a partida el ja immortal vals dedicat a Teresa pel cantant alcoià, basteix sobre l’escenari una atmosfera poètica en què música, paraules, audiovisuals i interpretació recreen sobre l’escenari el món de la infantesa de postguerra de l’Ovidi, que és també el món de la Teresa i la seua vida turmentada per una guerra. Una síntesi de la bellesa i l’horror d’una època, que va marcar vàries generacions.

>
Homenatge a T

Comparteix

Icona de pantalla completa