Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Llauradors assegura que la campanya de la verema comença amb preus un 15% més baixos que l’any passat

La Unió de Llauradors informa que la campanya de la verema comença amb preus un 15% inferiors als de la temporada passada i una collita molt similar o lleugerament superior en el conjunt de zones productores, tot i que hi ha diferències en casos concrets.

“Les escasses existències de vi als cellers, una producció semblants a l’anterior i l’augment de les exportacions feien preveure un repunt de les cotitzacions, però ha succeït el contrari”, indica l’organització en un comunicat. Els primers preus oferits es mouen per davall dels costos de producció, cosa que provocaria que els viticultors tingueren importants pèrdues si continua aquesta tendència negativa.

Es preveu que la collita al conjunt del territori siga lleugerament superior als 300 milions de quilograms, que és pràcticament la mateixa producció que en la campanya 2017-2018.

“La qualitat del raïm és, fins ara, realment òptima i de moment no existeixen problemes fitosanitaris rellevants”, destaca el sindicat agrari. La graduació, encara que dependrà molt de les tècniques de cultiu que aplique cada viticultor, serà un poc inferior que la campanya passada, quan hi havia mitjanes entre 13-15 graus.

A la demarcació de Castelló s’espera una producció molt superior a la de la campanya passada, amb un increment d’entre el 30 i el 50%. Aquest augment és a causa de l’escassa producció de l’any passat, per les fortes gelades de la primavera de 2017. En aquesta campanya es torna a la normalitat d’anys anteriors.

Tot i això, a l’Alt Palància la verema serà un poc més complicada, ja que les precipitacions caigudes des de mitjan setembre han provocat un augment de la grandària del gra, encara que de moment sanitàriament està controlat.

Pel que fa a altres ‘subzones’, a la Plana d’Utiel s’espera una producció similar a la de la campanya passada, que va ser d’uns 210 milions de quilograms. A la subzona del Clarià s’espera una producció similar o inferior a la de la campanya passada.

Als Alforins es preveu una verema molt complicada com a conseqüència de les tempestes de les últimes setmanes. Pel que fa a la subzona de l’Alt Túria, la verema va molt retardada i, sobretot en la varietat Meseguera, s’espera una producció similar a la de la campanya passada.

A la demarcació d’Alacant, la verema presenta retard sobre els últims anys i torna a les dades normals amb prou bones perspectives. S’espera una producció lleugerament superior a la de la campanya passada però dins de la normalitat, amb unes previsions properes als 30 milions de quilograms.

A la subzona de la Marina Baixa, la verema s’ha retardat vora deu dies respecte a l’any passat. Els tractaments preventius realitzats, acompanyats de les bones condicions meteorològiques, possibiliten una bona salut del raïm.

Comparteix

Icona de pantalla completa