À Punt engega el procés de creació del Consell d'Informatius

L'òrgan serà l'encarregat de vetlar pel compliment dels valors constituents dels mitjans públics
/ València
20 setembre 2018 01:00h
El Consell d\'Informatius és un òrgan de control intern dels continguts dels mitjans públcs.

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha fet aquest matí el primer pas per a la creació del Consell d’Informatius d’À Punt. L'òrgan està previst en la Llei 6/2016, de 15 de juliol, del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic.

Ara s'ha de constituir una comissió de redacció que serà l’encarregada d’elaborar un esborrany de reglament del Consell d’Informatius. La comissió estarà formada per dos periodistes triats entre els membres de la redacció, un professional no periodista triat pel mateix sistema intern, la direcció general o persona en qui delegue, el president del Consell Rector i un membre del Consell Rector.

Segons ha explicat l'ens en una nota de premsa, "el Consell d’Informatius és un òrgan de control intern que ha de vetlar pel compliment dels valors constituents dels mitjans públics", pel que fa a la participació i la independència de la plantilla de professionals que desenvolupen la seua tasca en els serveis informatius dels mitjans públics. El reglament que ha d’elaborar la comissió serà votat en referèndum pels professionals d’Informatius i també l’haurà d’aprovar el Consell Rector.

next