Diari La Veu del País Valencià
València se suma a l’homenatge simultani a Vicent Andrés Estellés de Barcelona, Palma i Brussel·les

La ciutat de València s’ha unit a Barcelona, Palma i Brussel·les per a acollir un sopar simultani de reconeixement a Vicent Andrés Estellés, un dels poetes més importants del segle XX. Les trobades connectaran en directe a partir de les 21 hores del pròxim dimecres, 26 de setembre, per a compartir la vetlada.

El sopar se celebrarà a les huit de la vesprada i està organitzada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Òmnium Cultural i l’Espai País Valencià, amb la col·laboració de la Federació Llull i Casa València, indica l’organització en un comunicat.

A València, el sopar tindrà lloc a l’octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) amb menú especial inspirat en l’homenatge, on actuarà la coral Giner de la Societat Coral El Micalet. A Barcelona, la celebració serà a la Casa València, amb una actuació musical de Pau Alabajos i la lectura de textos d’Estellés. L’acte estarà presentat en aquest cas per Màbel Martí. A Palma se celebrarà en Ca Alcover i a Brussel·les serà a la sala La Tricoterie situada en el barri de Saint Gilles.

El Sopar Estellés s’inspira en els ‘Burns supper’, festa on els escocesos recorden al poeta Robert Burns, i combina poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, el marc “més adequat” per a recordar al poeta de Burjassot. Des de 2010, diverses poblacions celebren a la tardor els seus particulars homenatges al poeta.

Comparteix

Icona de pantalla completa