Diari La Veu del País Valencià
Oltra veu factible que la Generalitat assumisca el personal i les competències de les diputacions

La compareixença de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després del ple del Consell ha estat marcada per una qüestió: diputacions sí o no. La llei que va presentar aquest dijous Podem obliga ara, especialment als dos socis del Botànic, a pronunciar-se sense complexos sobre ella. Oltra s’ha mostrat clara i ha assegurat que la Generalitat “podria perfectament” assumir el pressupost, les competències i el personal de les corporacions provincials.

Fins i tot ha bromejat i ha indicat que “el pressupost no els vindria mal” i que el traspàs del personal d’una institució a una altra s’ha fet en anteriors ocasions sense cap problema. “És un procés viable i no seria la primera vegada que s’han produït canvis de personal en l’administració pública”, ha afegit.

La també consellera d’Igualtat ha recordat que ella va votar a favor de la proposta de resolució de Podem que també recollia aquest plantejament, durant el Debat de Política General (DPG) celebrat la setmana passada a les Corts.

La número dos del Consell s’ha mostrat comprensiva amb els qui defensen la pervivència de les diputacions i ha posat l’exemple de les localitats amb menys de 20.000 habitants que tenen un contacte més directe amb aquestes institucions que no amb el govern de la Generalitat. “Són situacions diferents”, ha explicat.

D’altra banda, ha recordat que el Consell va enviar un text al govern espanyol que plantejava una reforma perquè cada autonomia poguera triar quin model territorial vol atés que entén que les característiques de cada territori són diferents.

Comparteix

Icona de pantalla completa