Alacant i València acullen un curs divulgatiu de l'AVL sobre el Misteri d'Elx

Les jornades comencen aquest divendres i estan adreçades especialment al professorat
/ València
21 setembre 2018 01:00h
El Misteri d\'Elx és una representació declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco des de 2001.

Alacant i València són les seus d'un curs divulgatiu sobre el Misteri d'Elx impulsat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, després que aquesta entitat declarara 2018 com l'Any dels Misteris Assumpcionistes d'Elx, València i Castelló, per a difondre el teatre medieval religiós del XV.

Sota el títol 'Descobrim el Misteri d'Elx. Introducció a la Festa', la jornada comença aquest divendres, 21 de setembre, a les 16.00 hores a la Seu Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant. Divendres vinent, 28 de setembre, la jornada continuarà al Museu de la Ciutat de València, segons detalla l'Acadèmia en un comunicat.

El curs, amb la col·laboració de la Càtedra Misteri d'Elx de la Universitat Miguel Hernández, està adreçat a tot tipus de públic, sobretot als docents, ja que la festa és matèria comuna en tercer d'ESO i primer de Batxillerat a tot el País Valencià.

El programa de la jornada inclou diverses ponències. La primera tracta sobre l'argument i la història de la festa, a càrrec de Joan Castany (Patronat del Misteri d'Elx). La segona girarà al voltant de la música, amb Rubén Pacheco (Conservatori Superior d'Alacant). La tercera està dedicada a la llengua i als textos, a càrrec d'Antoni Mas (Universitat d'Alacant). Com a colofó, la quarta sessió versarà sobre l'aprofitament didàctic en les aules, que exposarà Àngela Girona (Institut d'Educació Secundària La Torreta, d'Elx).

El Misteri d'Elx és l'única pervivència del teatre medieval a tot Europa i és una representació declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco des de 2001.

next