Diari La Veu del País Valencià
Naix el videojoc ‘El Món Espriu’ basat en l’obra i la figura del poeta
ACN / Barcelona

‘El Món Espriu’ és un llegat de l’Any Espriu, ha afirmat el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala. El seu objectiu és “aconseguir que els usuaris de videojocs coneguen, reconeguen i juguen amb l’imaginari tan ric i lúdic que proposa Espriu, amb els seus països i ciutats imaginàries i els seus personatges hiperbòlics.

Però sense oblidar que sota aquests mons de fantasia hi ha una actitud crítica cap a la realitat latent i palpable que l’envoltava”.

González, el creador del videojoc, ha destacat que la idea era “bolcar l’imaginari d’Espriu amb motiu de la idea d’universalitzar-lo i fer-lo arribar d’una altra manera a la gent més jove, però no només a la gent més jove”. “La idea del joc és ‘La primera història d’Esther’ en la qual al rei persa li trenquen el cor i perquè no desaparega la identitat del seu poble, Esther ha de guanyar-se al rei i ser il·luminada”, ha explicat.

González ha dit que aquest no és un videojoc educatiu habitual. “La idea era que fos divertit i fins i tot difícil i que represente un repte” per als qui hi juguen.

El joc es divideix en quatre pantalles. La primera és el nivell ‘Sinera’, en el qual el jugador controlarà Esther en la seua recerca de la salvació del seu poble evitant l’oblit; el segon nivell, ‘Sepharad’, fa referència a un dels països imaginaris d’Espriu que en la seua obra poètica representa l’Estat espanyol i l’usuari haurà de continuar l’aventura intentant evitar els perills, mentre intenta trobar les parts del cor del Rei.

El tercer nivell, ‘Susa’, fa referència a la capital de Pèrsia i la llar del Rei i igual que en l’obra de teatre el personatge s’haurà d’infiltrar sense ser descobert per poder-se apropar al Rei i aconseguir que perdone el poble d’Esther del tràgic destí. El darrer i quart nivell, ‘Assuerus’ (nom del Rei), es tracta d’aconseguir la darrera peça del cor reial i retornar-lo al seu lloc d’origen. De fet, al joc s’ha de recuperar les diferents parts del cor del rei. El joc finalitza amb una frase d’Espriu que pot ser compartida a les xarxes socials conjuntament amb l’enllaç del joc.

Es podrà jugar a ‘El Mon Espriu’ a través del web de l’Any Espriu www.anyespriu.cat i del web EduCaixa www.eduCaixa.com. En els dos casos, els usuaris poden jugar sense necessitat de descarregar-se cap aplicació. El joc es troba disponible en català, castellà i anglès. El videojoc ha costat 10.000 euros, un pressupost que ha assumit la Caixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa