Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Valenciana d’Innovació col·laborarà amb les cambres de comerç per a impulsar la innovació empresarial

L’equip directiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut una reunió de treball amb representants del Consell de Cambres de Comerç valencianes i dels cinc ens camerals per a impulsar accions conjuntes que potencien la innovació entre les empreses valencianes.

Les Càmeres han manifestat el seu interés per integrar-se en la xarxa d’agents d’innovació que està promovent l’AVI amb la finalitat de connectar els tres grans baules del sistema valencià d’innovació: centres d’investigació, instituts tecnològics i empreses. De fet, estan estudiant presentar sol·licituds per a aquesta línia en la pròxima convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva, que s’obrirà entre els mesos de desembre i gener pròxims.

La incorporació d’aquesta figura no suposa cap inversió addicional per als ens camerals, ja que tant la formació inicial com les retribucions del personal destinat a aquest efecte (en cas que supose un increment de la seua estructura) correrà a compte del corresponent programa de suport de l’AVI. No obstant això, els agents formaran part de la plantilla de les cambres, que els acolliran i posaran els mitjans necessaris per a facilitar la seua tasca.

La funció dels agents d’innovació es desenvolupa en una doble direcció. D’una banda, informen les companyies que així ho requerisquen les oportunitats que generen per als seus respectius negocis les línies d’investigació que ja estan en marxa. Per una altra, traslladen als científics les necessitats reals del teixit empresarial perquè dissenyen solucions tecnològiques i innovacions capaces de donar resposta als seus desafiaments.

Accions d’impuls de la innovació

A més d’aquesta línia d’actuació, els representants de les cambres han analitzat el programa de l’AVI que dóna suport a accions complementàries d’impuls de la innovació. Una línia que es dirigeix a potenciar la transferència del coneixement científic i tecnològic al teixit productiu.

Tant l’Agència com els representants de les organitzacions camerals han coincidit, de fet, en la necessitat de buscar incentius per a incrementar la difusió de les innovacions i solucions tecnològiques que es desenvolupen al territori entre les empreses i sectors.

En la reunió celebrada aquest divendres a instàncies de la cambra d’Alacant han participat els secretaris generals de les cinc cambres, així com els directors gerents de València, Alacant, Oriola i el Consell autonòmic. El vicepresident executiu, Andrés García Reche; la secretària general, Olivia Estrella, i el subdirector de Programes, Roberto Arnau, han representat l’AVI en aquesta trobada.

Comparteix

Icona de pantalla completa