L'Ajuntament de València i Lime buscaran "la fórmula legal" perquè "prompte" es puguen llogar patinets

El consistori estudia quina taxa municipal imposarà per l'ús de l'espai públic que fan les empreses que treballen amb vehicles de mobilitat personal
/ València
24 setembre 2018 01:00h
Lime va sol·licitar l\'11 de setembre una reunió amb el regidor Carlos Galiana.

El regidor d'Espai Públic de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, s'ha reunit aquest dilluns al matí amb Lime després que l'11 de setembre l'empresa de lloguer de patinets sol·licitara una primera trobada amb el regidor.

En la reunió s'ha acordat que tant els serveis jurídics de l'empresa com els de l'Ajuntament treballaran conjuntament per tal de "poder trobar la fórmula legal correcta perquè puguen operar a la ciutat", ha dit Galiana. Aquesta mesura no se circumscriurà únicament a Lime, sinó a qualsevol empresa que treballe amb aquestos vehicles de mobilitat personal.

"Des de l'Ajuntament volem que aquest servei es preste a la ciutadania perquè defensem la mobilitat sostenible i aquestos patinets funcionen amb electricitat i no generen contaminació; no obstant això, existeix una part legal que cal resoldre", ha indicat Galiana. El regidor ha afegit que "l'empresa ens presentarà els dies vinents una proposta que els serveis jurídics municipals estudiaran" i ha explicat que "si és aplicable, podran començar a operar prompte a la ciutat". Preguntat per quina podria ser eixa fórmula jurídica, el regidor ha apel·lat a l'existència d'una diligència de la Direcció General de Trànsit (DGT) que indica com ha de regular-se aquest tipus de vehicle.

Quina taxa municipal els correspon?

L'Ajuntament està treballant per a determinar una taxa municipal per a aquest tipus de servei, ja que fa un ús de l'espai públic. El regidor ha explicat que el procediment per a tramitar la taxa seria semblant al que s'aplica amb els caixers automàtics, donada la seua rapidesa a l'hora de tramitar-la a nivell administratiu.

Segons Galiana, sempre que els serveis jurídics donen el vistiplau a aplicar la diligència de la DGT, només caldria saber per part de l'empresa "quants patinets hi haurà, saber la manera d'identificar-los i que paguen la taxa corresponent perquè l'empresa n'obtinga l’autorització".

El regidor ha destacat que "la reunió ha sigut positiva, les dues parts estem d’acord, volem arribar a un enteniment i posar en marxa aquest servei de mobilitat al més prompte millor". Galiana ha remarcat que el Govern de la Nau està a favor dels vehicles de mobilitat personal i advoca per la mobilitat sostenible. En la regulació d'aquest nou servei estan implicades les regidories d'Espai Públic, Hisenda i Mobilitat Sostenible. La intenció de les tres àrees és poder regular al més prompte possible aquest servei.

next