Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament obri 3 rutes per a donar a conéixer la València musulmana, marinera i medieval

L’Ajuntament de València ha llançat tres rutes turístiques perquè els veïns coneguen “els secrets” que amaga la seua ciutat, totalment gratuïtes, i redescobrisquen la seua història medieval, musulmana i marítima dins d’una campanya que ha llançat per a fomentar “un turisme sostenible” així com una estada “responsable i respectuosa” dels visitants.

Així, ho ha explicat aquest dilluns la regidora de Turisme, Sandra Gómez, en roda de premsa per a presentar aquesta campanya, ‘València com a casa’, per la qual es repartiran uns 8.000 fullets informatius fins a novembre en els centres municipals i en quatre estands específics que se situaran al Mercat Central, al Marítim, a la Plaça de l’Ajuntament i al Mercat de Russafa.

D’aquesta manera, la regidoria ha dissenyat tres rutes perquè els veïns de València puguen “redescobrir la ciutat per unes hores i la vegen amb els ulls dels visitants” endinsant-se en “els elements secrets que ens defineixen i coneguen la nostra identitat com a poble”.

Així, es podrà visitar ‘La València Medieval’ el 28, 29 i 30 de setembre i la València musulmana el 28 d’octubre i el 4 i l’11 de novembre. També s’ha inclòs la València marítima perquè el turisme no quede només en el centre sinó que s’estenga per tots els barris.

El fullet inclou un resum de les accions implantades per a afavorir un model sostenible informant del control d’apartaments turístics, la nova ordenança de convivència, la defensa d’un model que cree “riquesa i ocupació estable i de qualitat” perquè siga beneficiós per a tota la ciutadania així com una defensa per un model sostenible que “pose en valor el patrimoni històric, cultural i natural”. Aquestos fullets estaran editats en valencià i castellà.

Per la seua part, els fullets per a visitants, editats en castellà, anglés i italià, se centren a “fomentar, més que hàbits, formes de fer turisme respectuós i responsables” fomentant la gastronomia valenciana, el consum en els comerços de barris, el transport públic o la bicicleta i recordant que a la nit “no es generen sorolls ni molèsties per a respectar l’horari de somni del veïnat”. “Es tracta de conscienciar els visitants perquè es comporten com si estigueren a sa casa”, ha apuntat.

De la mateixa manera, s’incideix que per a assegurar-se una bona estada cal allotjar-se en allotjaments reglats, siguen hotels o apartaments reglats, i que se servisquen de guies oficials per a “evitar l’intrusisme i l’economia submergida”.

“Un gest en favor del valencià”

A més, es fa “un gest en favor del valencià” en incloure una sèrie de frases perquè puguen repetir en els establiments com ‘gràcies’ i ‘bon dia’ així com expressions comunes com ‘xe, que bo’ i ‘la millor terreta del món’.

Així mateix, per a celebrar dijous que ve el Dia mundial de turisme s’han organitzat diverses activitats a la plaça de l’Ajuntament, com ara una degustació d’orxata o una paradeta amb ulleres virtuals amb les quals gaudir des de dins sis experiències de la ciutat, com ara una mascletà, un vídeo amb els actes de les falles, la platja, les ciutat de les arts i les Ciències, la Llotja i l’eixida de la Marató.

Comparteix

Icona de pantalla completa