Diari La Veu del País Valencià
Els preus del lloguer pugen un 2% en agost al País Valencià

El preu mitjà de l’habitatge en lloguer al País Valencià ha experimentat en agost una pujada anual del 2%, la qual cosa situa el seu valor en 6,33 €/m2 al mes. Aquest valor està un 19,8% per davall de la mitjana espanyola, que en agost va ser de 7,89 €/m2, segons les dades de l’Índex Immobiliari de Fotocasa.

Quant al rànquing per autonomies amb el preu de l’habitatge més baix a l’agost, el País Valencià ocupa la desena posició. Només la superen autonomies més econòmiques, com ara Astúries, Aragó, Navarra, Castella-Lleó, Castella-la Manxa, La Rioja, Extremadura i Múrcia.

El País Valencià va registrar el seu “màxim històric” en el preu de l’habitatge en juny de 2007, data en la qual va aconseguir un valor mitjà de 8,11 €/m2. Des d’aleshores ha acumulat un descens del 22%.

El preu s’incrementa en 20 municipis analitzats

Entre les 49 poblacions valencianes analitzades per Fotocasa, 20 d’elles registren un increment en el preu el mes d’agost respecte de l’any anterior. L’augment més acusat es va produir a Mislata (l’Horta Oest), on va créixer el 22,5%, i el preu més baix es va registrar a Xàtiva (la Costera), amb un 0,4%.

Quant als descensos més pronunciats, Dénia (la Marina Alta) va registrar una baixada del 22,2%. Li va seguir Peníscola (el Baix Maestrat), amb un 21,2%. Respecte als preus, la ciutat més cara és Alboraia (l’Horta), amb un preu de 8,44 €/m2, seguida de Benidorm (la Marina Baixa) 8,05€/m2.

En l’altre extrem, Utiel (la Plana d’Utiel-Requena) és la població més barata per a llogar de tots els municipis valencians estudiats per Fotocasa, on se situa el preu mitjà d’agost en 3,84€/m2.

Comparteix

Icona de pantalla completa