Diari La Veu del País Valencià
Professorat i estudiants aprofiten la visita del rei Felip VI a la UPV per a reclamar millores en la Universitat

Professors associats i estudiants estan duent a terme protestes i una jornada de vaga en la Universitat Politècnica de València (UPV), on aquest dimarts el Rei Felip VI inaugura el curs de les universitats espanyoles.

L’Assemblea de Professorat Associat de la UPV –col·lectiu que durant el curs passat va dur a terme una vaga indefinida per a reivindicar la millora de les seues condicions laborals– ha convocat a les 10.00 hores una concentració en l’Àgora del campus aprofitant l’acte de l’obertura de curs i la presència del rei i del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

Els docents s’han concentrat en defensa “dels seus drets i dignitat” amb pancartes en els quals es poden llegir lemes com ‘Igual treball, igual salari’ i peticions d’una remuneració digna, reconeixement de tasques, criteris objectius de no renovació i reconeixement de l’experiència, per a la promoció i estabilització.

A aquesta convocatòria s’han sumat també estudiants amb la finalitat de “demostrar el rebuig a un acte que pretén donar una visió maquillada de la realitat de la UPV en particular i de la universitat pública en general”, segons han explicat fonts del Front Estudiantil Unificat (FEU).

Carregant el vídeo…

“La universitat pública pateix constants atacs que donen lloc a condicions laborals precàries i que expulsen i allunyen de l’ensenyament superior les famílies treballadores. És per això que no permetrem que assistisca el ministre d’universitats a un acte sense que s’escolten les reivindicacions dels qui sostenen la universitat pública: les i els treballadors i l’estudiantat”, afegeixen.

Per la seua part, estudiants de la Facultat de Belles arts de la UPV han convocat vaga de tota la jornada en contra la inauguració del curs universitari per part del ministre d’Educació i el rei Felip VI.

“Quotes abusives”

Els alumnes, que han adoptat aquesta decisió en assemblea convocada per Estudiants en Lluita, qualifiquen de “traïció cap a l’estudiantat” la presència del monarca mentre ells “es veuen obligats a pagar quotes abusives”.

“El rei no és exemple ni símbol dels esforços que fan els nostres pares i nosaltres mateixos per a poder estudiar”, asseveren en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa