Diari La Veu del País Valencià
Diari La Veu emet una sèrie per a descobrir els secrets del Museu de Belles Arts de València

Les obres d’art conten moltes històries. De vegades, les mostren d’una manera més o menys explícita i, de vegades, d’una manera més obscura, com un enigma el sentit del qual s’ha d’esbrinar. Històries que parlen d’allò que l’ull veu –el tema, les figures, la composició, els detalls, l’estil, el tractament…– però també d’allò que és en part invisible –la intenció, els destinataris primers, les interpretacions, l’època, les circumstàncies en les quals fou creada, les influències, l’autor, els mecenes…–. Llegir-les dependrà en bona mesura, doncs, dels coneixements de la persona que les contempla. Però, malgrat això, no hi ha cap dubte que qualsevol espectador pot endinsar-se en alguna de les diverses històries que cada obra d’art conta i gaudir-ne plenament.

Amb aquesta finalitat, a partir d’aquesta setmana i amb una periodicitat quinzenal, Diari La Veu posarà a l’abast dels seus lectors el primer lliurament d’una sèrie audiovisual sobre el Museu de Belles Arts de València presentada per l’artista i escriptora Anna Moner. Cada vídeo, de poc més de dos minuts de durada, ens acostarà a una de les nombroses obres mestres que custodia la pinacoteca. Sis peces amb les quals recorrerem diferents períodes, des l’Edat Mitjana fins a principis del segle XX.

La sèrie, de caràcter divulgatiu, està adreçada al públic en general i pretén donar a conéixer aquestos inestimables tresors d’una manera, alhora, atractiva i rigorosa així com despertar l’interés per l’àmplia col·lecció –pintures, dibuixos i gravats, a més d’escultures, peces arqueològiques, fragments arquitectònics, fotografies i arts decoratives– que conserva aquesta institució fundada fa quasi dos segles.

“Vine. Acompanya’ns. Atreveix-te a descobrir el Museu de Belles Arts de València”, diu la capçalera que hui llancem. Unes paraules que ens inviten a visitar, bé per primera vegada o bé més sovint, una de les joies del patrimoni artístic valencià. Paga la pena passejar amb tranquil·litat i els sentits oberts per les sales de la nostra gran pinacoteca, unes sales on s’exposa de forma permanent una bona part de l’extraordinari fons que posseeix. Altres obres, pròpies o procedents de diversos museus, també es poden contemplar en les mostres temporals que s’hi duen a terme.

Aquesta producció audiovisual de Diari La Veu, amb guió d’Anna Moner i Sebastià Carratalà i realització d’Alex Garzó, compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports i amb la col·laboració del Museu de Belles Arts de València.

No t’ho penses. Vine. Acompanya’ns. Atreveix-te a descobrir el Museu de Belles Arts de València. El teu museu.

Comparteix

Icona de pantalla completa