Diari La Veu del País Valencià
L’Institut de Física Corpuscular albergarà una Unitat Científica d’Innovació Empresarial

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC), Centre d’Excel·lència Severo Ochoa del CSIC i la Universitat de València, albergarà una de les Unitats Científiques d’Innovació Empresarial (UCIE) de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Aquest nou instrument de la Generalitat per a fomentar la transferència de coneixement al teixit empresarial valencià suposa la inversió de 250.000 euros per a desenvolupar noves tecnologies basades en l’activitat investigadora de l’IFIC, únic Centre d’Excel·lència Severo Ochoa valencià dedicat a la física de partícules, astropartícules i física nuclear.

L’objectiu és traslladar alguns dels desenvolupaments tecnològics duts a terme pels grups de recerca de l’IFIC que tenen aplicacions més enllà de la recerca bàsica. En concret, la col·laboració preveu desenvolupar cinc projectes en els àmbits de la salut, el desenvolupament de nous materials, la seguretat radiològica i les noves tecnologies per a acceleradors de partícules, segons les mateixes fonts.

Aquestos treballs es realitzaran en col·laboració amb altres instituts tecnològics, centres de recerca i empreses valencianes. A més, la UCIE identificarà nous desenvolupaments que puguen traslladar-se al sector productiu valencià actuant com a “catalitzador” entre la recerca bàsica que es fa a l’IFIC i el teixit empresarial valencià.

Segons l’entitat, les Unitats Científiques d’Innovació Empresarial (UCIE) són un nou instrument creat per l’AVI per a desenvolupar noves tecnologies no presents fins ara en el mercat i vinculades a les àrees de recerca pròpies dels centres de recerca que les alberguen.

Aquesta nova unitat funciona gràcies als mitjans materials i humans que s’incorporen al centre de recerca amb els recursos aportats per l’Agència, 250.000 euros el primer any en el cas de l’IFIC.

Sobre aquest tema, el director de l’IFIC, Juan José Hernández Rey, ha destacat que és “una excel·lent notícia” que es cree una UCIE de l’Agència Valenciana de la Innovació en l’IFIC i “un reconeixement que els esforços que fa el nostre centre en matèria de transferència al sector productiu estan donant els seus fruits”.

Per la seua banda, per a Juan Fuster Verdú, vicedirector d’Innovació i Tecnologia de l’IFIC i coordinador de la nova UCIE, la creació d’aquesta unitat “suposa una gran oportunitat per a l’Institut de Física Corpuscular”. “L’IFIC valora positivament aquesta iniciativa de la Generalitat. Ens congratulem de poder participar en ella i posarem tota la nostra obstinació perquè funcione”, ha assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa