Diari La Veu del País Valencià
El MIM tanca les seues portes amb totes les localitats esgotades i més de 25.000 espectadors

La 29a edició de la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM), celebrada del 19 al 23 de setembre a la localitat de la Ribera Baixa, “passarà a la història com una de les més reeixides del festival”, atés que ha aconseguit un percentatge d’ocupació del 100% en cadascuna de les seues representacions, una assistència de més de 25.000 espectadors i una cobertura mediàtica “sense precedents”.

D’aquesta forma, el certamen “reafirma la seua consolidació i posa en relleu que és un projecte viu, ambiciós i en constant evolució i creixement”, destaquen els seus impulsors a través d’un comunicat.

La programació, vertebrada enguany entorn d”El moviment que parla’, va oferir 25 propostes contemporànies de teatre gestual procedents de l’escena local, estatal i internacional que ens van descobrir les infinites possibilitats del cos amb treballs avantguardistes i innovadors que, més enllà dels gustos, no van deixar indiferents els espectadors.

Una programació en la qual molts dels muntatges que es van poder veure per primera vegada al País Valencià “van captivar un públic que es va bolcar tant en els espectacles de teatre de sala com en els de carrer”.

“Per la seua llarga trajectòria, el MIM compta amb un públic fidel i al mateix temps molt exigent i crític, motiu pel qual cada any resulta més difícil satisfer les seues necessitats”, destaca el director del MIM, Joan Santacreu. Més enllà de la qualitat inqüestionable dels treballs d’enguany, explica, “l’èxit d’un espectacle depén al final del públic i ha sigut aquest qui ha fet possible que aquesta edició haja sigut memorable i que els teatres, carrers i places de Sueca s’hagen desbordat amb la presència de milers d’espectadors joves, adults i famílies senceres”, afegeix.

El públic va omplir cadascuna de les representacions que es van realitzar en els diferents espais escènics de la ciutat –el Centre Municipal Bernat i Baldoví, el Poliesportiu Cobert o el Casal Jove– en els quals es va penjar el cartell d’entrades esgotades.

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) està patrocinada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca; la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, i la Fundació Bancaixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa