Diari La Veu del País Valencià
La regidora de Policia de València assegura que els agents o van retirar per gust els patinets de Lime

La regidora de Policia de València, Anaïs Menguzzato (PSPV), ha assegurat que els agents “no van retirar per gust” a principis de mes els patins elèctrics de l’empresa de lloguer Lime dels carrers de la ciutat i ha defensat una modificació “ràpida” de les ordenances per a la seua implantació de forma regulada.

Actualment, l’Ajuntament i la companyia busquen fórmules legals que permeten que Lime puga operar i oferir els seus serveis, per a la qual cosa el consistori estudia la implantació d’una taxa similar a la que paguen les terrasses, segons va explicar aquest passat dilluns l’edil d’Espai Públic, Carlos Galiana, després de reunir-se amb la signatura.

Preguntada sobre aquest tema aquest dimarts, la responsable de Policia ha insistit en la importància de donar solució als canvis de mobilitat, per la qual cosa ha valorat positivament que “des de l’àrea de domini públic consideren alguna modificació ràpida perquè les empreses puguen fer explotació econòmica d’aquest negoci”.

“El patinet elèctric ens sembla una forma de mobilitat perfecta”, ha asseverat Menguzzato, per a remarcar que “la Policia Local no genera aquest marc normatiu però sí que ha d’actuar en el cas que s’incomplisca”. Per tant, ha assenyalat que és el que van fer els policies aquell dia en retirar els patinets: “No es va fer per gust”.

Després de reiterar el seu suport a aquest nou tipus de transport i al fet que les empreses es puguen implantar de forma regulada, la socialista ha puntualitzat que “el que no pot ser és que Lime, que no tenia cap tipus d’autoritat municipal, ho fera, i per això es va haver de retirar”.

Els ciutadans han anat més ràpid

I és que, en la seua opinió, “al final, els ciutadans han anat més ràpid que l’administració” en l’ús de patinets elèctrics, per la qual cosa ha recordat que el seu grup reclamava “urgència” en la modificació de les ordenances.

Sobre si el cos de seguretat demana un canvi de la normativa, Menguzzato ha afirmat que “la Policia no ha de creure o no: la Policia compleix les ordenances”.

En conseqüència, “si els articles que preveuen les ordenances no recullen el que necessitem, que es modifiquen”, ha defensat l’edil i ha assegurat que aquest canvi no és un procés tan llarg com el de generar una nova norma: “Es pot fer en un mes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa