Diari La Veu del País Valencià
Ferraz impedeix que Jorge Rodríguez siga el candidat del PSPV a l’Alcaldia d’Ontinyent

El secretari de Coordinació Territorial del PSOE, Santos Cerdán León, ha enviat una carta als secretaris d’Organització del PSPV de la Vall d’Albaida i Ontinyent per a indicar-los que Jorge Rodríguez no pot ser candidat del PSPV-PSOE en les primàries per a designar el candidat a l’alcaldia d’Ontinyent.

En la missiva, a la qual ha tingut accés EFE, s’especifica que els militants suspesos cautelarment de militància, com és el cas de Jorge Rodríguez, no poden participar en els processos de primàries per a elegir candidats a alcaldies i diputacions.

Amb aquest posicionament, la direcció federal del PSOE s’oposa formalment i frontal al fet que Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent i expresident de la Diputació de València, suspés de militància després de la seua detenció i imputació en l’Operació Alqueria, puga presentar-se a les eleccions municipals de 2019 com a cartell electoral del PSPV com havien defensat des de l’agrupació local.

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar dilluns que “qui decideix la presentació o no d’un candidat en el Partit Socialista no són els jutges sinó l’ètica”. Segons va explicar Puig, Rodríguez tenia “la capacitat de presentar-se” com a candidat a l’alcaldia d’Ontinyent pel PSPV i seria l’agrupació local socialista la que ho decidira.

Jorge Rodríguez, després de quedar en llibertat. / EFE

Però, en la carta remesa per Cerdán León a les agrupacions comarcal i local afectades, es recorda que l’article 454 del Reglament que desenvolupen els Estatuts Federals del PSOE estableix que “la suspensió d’afiliació deixa sense efecte els drets i deures de l’afiliat/da, excepte l’obligació d’abonar puntualment les quotes i de respectar les decisions polítiques dels òrgans de direcció del partit”.

S’indica també que l’article 221 d’eixa norma, que regula els processos de primàries, estableix que “serà elegible qualsevol militant o afiliat socialista en ple ús dels seus drets orgànics que complisca amb els requisits establits en el present reglament”.

La carta conclou que “aquells militants que es troben suspesos cautelarment de militància o sancionats amb una suspensió temporal de militància no podran participar en els processos de primàries convocats per a l’elecció de candidats a les diferents institucions”.

Davant l’eventual presentació de la candidatura de Jorge Rodríguez per a ser candidat del PSPV-PSOE a l’Alcaldia d’Ontinyent, el secretari de Coordinació Territorial recorda que “actualment pesa sobre ell una suspensió cautelar de militància, per la qual cosa no compleix amb els requisits que exigeix el Reglament Federal de Desenvolupament dels Estatuts Federals per a poder optar com a candidat a les primàries d’aquesta localitat”.

Contestació

L’agrupació del PSPV d’Ontinyent no ha tardat ni dues hores en mostrar la seua disconformitat i “rebuig” amb la decisió de la Secretaria de Coordinació Territorial del PSOE de prohibir que l’actual alcalde socialista de la localitat de la Vall d’Albaida encapçale la llista electoral en les eleccions municipals de maig de 2019.

En un comunicat redactat després d’una reunió d’urgència convocada per la direcció del PSPV d’Ontinyent, l’agrupació local mostra el seu “rebuig” a la decisió presa per Ferraz i la “decepció amb els òrgans de direcció del PSOE”. “Considerem que és una mesura injusta i arbitrària, que no respecta el dret a la presumpció d’innocència i incomplix la lletra i l’esperit dels estatuts del partit”, recalcal la direcció local del PSPV, que assegura que la decisió “vulnera el codi ètic del PSOE” en tant en quan aquest docuemtn estableix que no s’apartarà a cap càrrec públic fins l’obertura de judici oral”.

Comparteix

Icona de pantalla completa