Puig no veu "oportuna" la proscripció de Rodríguez abans que s'alce el secret de sumari del cas Alqueria

El cap del Consell assegura que respecta les ordres de Ferraz però assenyala que la suspensió de militància de l'alcalde d'Ontinyent és "provisional"
26 setembre 2018 01:00h
El president de la Generalitat, Ximo Puig i l\'alcalde i president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez en una imatge d\'arxiu.

A última hora d'aquest dimarts es va fer públic que la direcció del PSOE va enviar als socialistes valencians una carta en què vetaven l'actual alcalde d'Ontinyent Jorge Rodríguez a tornar a presentar la seua candidatura a la ciutat de la Vall d'Albaida. Aquesta decisió, però, no ha sigut ben rebuda pel cap del Consell, Ximo Puig: "Crec que en aquestos moments no és oportú prendre aquesta decisió. Jo la respecte però òbviament no la compartisc". 

El màxim dirigent del PSPV ha fet aquestes declaracions als corredors de les Corts després de finalitzar la sessió de control. Puig considera que allò important ara mateix és conéixer quina implicació té l'expresident de la Diputació de València en el conegut com a cas Alqueria, que va esclatar el passat mes de juny. "Aquesta decisió és provisional perquè hem de saber els detalls quan s'alce el secret de sumari, que esperem qui siga al més prompte possible", ha afegit. 

Preguntat sobre si s'ha sentit desautoritzat, ha explicat que coneix quines són les seues limitacions i que la decisió l'ha pres la persona corresponent. "Per a mi el més important ara és la representació del poble d'Ontinyent. Ja tindrem temps per a fer una anàlisi", ha subratllat.

next