Diari La Veu del País Valencià
Mercedes Caballero defensa el veto de Ferraz i garanteix la candidatura del PSPV a Ontinyent

És una qüestió d’estatuts. La secretària general del PSPV Província València, Mercedes Caballero, veu inevitable que Jorge Rodríguez quede exclòs de la candidatura a l’alcaldia d’Ontinyent. Es basa en els estatuts del PSOE que només permeten candidats que tinguen la condició de militants de plens drets o independents però no aquells que es troben suspesos de militància.

Caballero ha explicat que l’única solució seria “alçar la suspensió” però ha advertit que la “situació no ha canviat” i que, per tant, no hi ha arguments objectius per a justificar la tornada de Rodríguez a la militància plena.

Davant de la situació creada, la líder provincial ha recordat que els estatuts del partit preveuen la designació directa dels candidats quan “les circumstàncies polítiques ho aconsellen o per l’interés general del partit” sempre que les primàries encara no s’hagen celebrat. També ha revelat que la direcció provincial va proposar a l’Executiva Nacional del PSPV que s’ajornaren les primàries d’Ontinyent, com s’ha fet a Alacant, per tal de donar temps perquè s’aclarira la situació processal de Rodríguez amb l’alçament del secret del sumari.

Caballero ha explicat que no va rebre cap resposta. Tot i això ha apuntat que aquesta possibilitat encara és factible, En qualsevol cas, la també diputada a les Corts ha garantit que “el PSPV es presentarà en tots els municipis” de la circumscripció de València.

Preguntada per la possibilitat que Jorge Rodríguez acabe presentant-se a l’alcaldia a banda del PSPV i pel mal que això podria fer al partit, Caballero ha defensat la potència de la “marca PSOE” per damunt dels “projectes personals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa