Mercedes Caballero defensa el veto de Ferraz i garanteix la candidatura del PSPV a Ontinyent

La líder socialista provincial recorda que els estatuts del PSOE no permeten que els suspesos de militància s'integren en les llistes electorals
/ València
26 setembre 2018 01:00h
La secretària general del PSPV provincial de València ha defensat que "la marca" del PSOE està per damunt dels "projectes personals".

És una qüestió d'estatuts. La secretària general del PSPV Província València, Mercedes Caballero, veu inevitable que Jorge Rodríguez quede exclòs de la candidatura a l'alcaldia d'Ontinyent. Es basa en els estatuts del PSOE que només permeten candidats que tinguen la condició de militants de plens drets o independents però no aquells que es troben suspesos de militància.

Caballero ha explicat que l'única solució seria "alçar la suspensió" però ha advertit que la "situació no ha canviat" i que, per tant, no hi ha arguments objectius per a justificar la tornada de Rodríguez a la militància plena.

Davant de la situació creada, la líder provincial ha recordat que els estatuts del partit preveuen la designació directa dels candidats quan "les circumstàncies polítiques ho aconsellen o per l'interés general del partit" sempre que les primàries encara no s'hagen celebrat. També ha revelat que la direcció provincial va proposar a l'Executiva Nacional del PSPV que s'ajornaren les primàries d'Ontinyent, com s'ha fet a Alacant, per tal de donar temps perquè s'aclarira la situació processal de Rodríguez amb l'alçament del secret del sumari.

Caballero ha explicat que no va rebre cap resposta. Tot i això ha apuntat que aquesta possibilitat encara és factible, En qualsevol cas, la també diputada a les Corts ha garantit que "el PSPV es presentarà en tots els municipis" de la circumscripció de València. 

Preguntada per la possibilitat que Jorge Rodríguez acabe presentant-se a l'alcaldia a banda del PSPV i pel mal que això podria fer al partit, Caballero ha defensat la potència de la "marca PSOE" per damunt dels "projectes personals".

next