Diari La Veu del País Valencià
L’Orquestra Filharmònica Martín i Soler se suma al Dia Mundial de l’Alzhèimer interpretant la ‘Simfonia Epidèmia Silenciosa’

L’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València (OFMISV), actuarà en el Concert Solidari organitzat per l’Associació de familiars d’Alzhèimer de València que tindrà lloc al Palau de la Música de València el dissabte 29 de setembre a les 19.30 hores. Sota la direcció del seu titular, la valenciana Carmen Más-Arocas, l’OFMISV interpretarà en aquesta ocasió tan especial la Simfonia núm. 3 Epidèmia silenciosa, d’Andrés Valero-Castells, obra que el compositor de Silla va dedicar a la seua mare Amparo, que va patir aquesta malaltia a una edat molt primerenca.

En la composició, l’autor descriu els sentiments de les persones que acompanyen a aquests malalts en aquest llarg i difícil camí així com les emocions en el moment del comiat, especialment quan aquesta es produeix d’una manera lenta i progressiva i que en moltes ocasions és molt difícil d’assimilar. Per a Carmen Más-Arocas “treballar aquesta obra i molt especialment la col·laboració professional i personal amb Andrés Valero ha sigut una gran experiència i ha suposat un creixement tant professional com personal”.

Amb aquest concert, l’Orquestra mostra el seu costat més solidari i reforça el seu compromís amb les causes socials i el seu suport a l’estudi i investigació de malalties com l’Alzhèimer que, desafortunadament, pateixen moltes famílies. En aquesta línia, la formació col·laborarà pròximament amb l’Associació de pares de xiquets i adolescents amb dèficit d’atenció i hiperactivitat (APNADAH). “La música ha d’estar al servei de la societat, i és un honor poder contribuir amb totes les associacions que realitzen un gran esforç i sacrifici perquè la vida de tots nosaltres siga molt més plaent”, assenyala Más-Arocas.

Aquest concert solidari forma part del programa d’actes organitzats per l’Associació de familiars d’Alzhèimer de València per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzhèimer i en ell participarà l’orfeó Les veus de la memòria.

Comparteix

Icona de pantalla completa