Diari La Veu del País Valencià
La Mancomunitat de la Safor aprova l’expulsió de Gandia
Europa Press / València

La Mancomunitat va decidir la nit del dimarts per unanimitat expulsar de l’ens l’Ajuntament de Gandia, després que aquest anunciara fa un any la seua intenció d’abandonar l’organisme. L’ens reclama al municipi un deute de 866.000 euros, raó per la qual es va aprovar l’expulsió.

Segons el president de la Mancomunitat, Gaspar Pérez, els estatuts de l’ens permeten expulsar un municipi si han passat dos terminis sense haver fet cap pagament i comunicant amb 20 dies d’antelació la quantitat deguda. Per a Pérez, la separació definitiva “és el millor per a les dues parts”.

Davant aquesta decisió, l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, ha assegurat aquest dimecres que “és mentida que Gandia dega 866.000 euros a la Mancomunitat” i ha indicat que es va abandonar perquè era “caríssima”. Torró ha assenyalat que el deute “no ascendeix a la quantitat indicada des de la Mancomunitat perquè s’ha de prendre com a referència el moment en què Gandia va fer oficial el seu abandó a mitjan març de 2013, en sessió plenària, perquè quasi tot el deute anterior està pactat fins al 2017”.

El govern municipal ha indicat que la xifra de la qual parla la Mancomunitat “inclou, malintencionadament, quasi totes les quotes d’un conveni que ascendeixen a 435.145 euros i que, a dia de hui, només han vençut 18.000 euros”. A més, contemplen “totes les factures que des de març de l’any passat fins a hui han anat registrant-se en l’Ajuntament, però que no es reconeixen en haver abandonat ja l’entitat comarcal”. “Realment, l’únic deute vençut i pendent de pagament amb la Mancomunitat és de 145.659 euros”, ha manifestat.

Per la seua banda, el regidor socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha titllat de “molt trista” la notícia i ha lamentat que “Gandia és des de hui una mica menys capital de la Safor per la nefasta gestió del govern del PP de Torró”. Per a Mascarell, el govern municipal “ha preferit gastar els diners dels gandians en festes i ‘saraos’ abans que pagar les obligacions amb entitats com la Mancomunitat”.

En aquest sentit, Mascarell ha assenyalat que l’expulsió de Gandia de la Mancomunitat, “amb el menfotisme del PP, ens costarà diners i prestigi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa