Diari La Veu del País Valencià
El Pacte de Toledo acorda revaloritzar les pensions amb l’IPC

El Pacte de Toledo ha acordat aquest dimecres que la revalorització de les pensions torne a estar vinculada a l’IPC real, una mesura que arriba dos anys després de la constitució de la comissió. Segons ha explicat la diputada del PSC al Congrés dels Diputats, Mercè Perea, l’acord suposa un “punt i apart” per a la comissió.

Ara, l’IPC serà l’únic índex que es tindrà en compte a l’hora de calcular les prestacions per jubilació i qualsevol altra modificació també hauria de ser acordada pel Pacte de Toledo, segons ha afegit. La diputada ha celebrat que la decisió s’haja pres amb un “consens bastant ampli”.

El Pacte de Toledo va ser un acord que va servir per a segellar en 1995 el futur de les pensions i que el PP va dinamitar per unanimitat en 2013. De fet, aquest pacte ja preveia la revalorització de les pensions segons l’Índex de Preus del Consum (IPC) des dels seus orígens. Amb la reforma del sistema de pensions feta pel govern espanyol en 2013, aquest augment dels subsidis en concordança amb l’augment del preu de la vida va desaparéixer i es va convertir en una de les reivindicacions principals dels pensionistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa