Diari La Veu del País Valencià
L’entorn de Rodríguez assenyala Ábalos com a responsable del veto al seu líder

“Molta ràbia i indignació”. Aquestes són les paraules que descriuen com ha viscut Jorge Rodríguez que el seu partit li prohibisca repetir de candidat a l’alcaldia d’Ontinyent. Així ho han explicat fonts de l’entorn de l’expresident de la Diputació de València a Diari la Veu, que a més posen nom i cognoms al responsable d’aquest veto: José Luis Ábalos, actual ministre de Foment.

Aquesta, però, no és la primera vegada que sona el nom del ministre valencià enmig de guerres internes. De fet, va ser ell el primer a demanar la dimissió de Rodríguez poc després d’esclatar el cas Alqueria. Les seues declaracions van obligar Ximo Puig a actuar i a suggerir a Rodríguez que fera un pas enrere com a president de la corporació provincial.

Ara, tres mesos després, la història ha transcorregut de manera diferent. Puig no ha negat la seua disconformitat amb les ordres que han arribat des de Madrid. Tot i això, al seu parer, la imposició de Ferraz no l’ha desautoritzat com a secretari general del PSPV. Des del grup municipal d’Ontinyent consideren, en canvi, que aquesta decisió sí que ha passat “per damunt del president de la Generalitat” i reconeixen que “no comptaven amb ella”.

Qui sí que va defensar la posició de Ferraz va ser la secretària provincial del PSPV, Mercedes Caballero. La també diputada socialista va justificar la sentència del PSOE contra l’edil d’Ontinyent en el fet que els estatuts impedeixen que el suspesos de militància es presenten a les eleccions. Aquest argument el va repetir durant una entrevista al programa À Punt Directe, en què va arribar a debatre amb Rodríguez. Cap dels dos va deixar clar si la formació del puny i la rosa buscarà alguna nova fórmula perquè Rodríguez puga ser el candidat del PSPV. L’evidència que tots dos no estan en sintonia és que no han parlat des del passat mes de juny.

“Hi ha por del projecte de Rodríguez”

Les fonts consultades per aquest mitjà sostenen que la manera d’actuar del PSOE ha sigut “injusta” perquè també hi ha altres alcaldes socialistes implicats en casos de corrupció sense que hagen sigut vetats. No obstant això, no han volgut assenyalar cap persona en concret. També veuen que l’actitud de Ferraz contra Rodríguez és una falta de respecte a “un dret constitucional” com és la presumpció d’innocència, aspecte que l’alcalde d’Ontinyent també va lamentar a Facebook.

Malgrat tot, el que des de l’entorn de l’alcalde d’Ontinyent detecten és “por” del seu projecte, atés que es tracta d’una persona “jove i amb molta potència” que compta amb el suport de tota la militància. En aquest sentit, els més propers a Rodríguez alerten del perill que s’òbriga una escletxa entre les bases i la direcció espanyola de la formació. Així, aquest malestar es podria plasmar de manera més immediata en les pròximes eleccions valencianes, especialment en la figura de Ximo Puig i també en les alcaldies de tota la comarca de la Vall d’Albaida i d’altres indrets, com ara la Ribera Alta. “Els dirigents del partit estan tenint una actitud de menyspreu. Açò, a la llarga, pot suposar també la relació entre els alcaldes d’altres municipis”, expliquen fonts del PSPV d’Ontinyent.

Comparteix

Icona de pantalla completa