Diari La Veu del País Valencià
Banc Sabadell acomiada una empleada a Gandia ‘per ser epilèctica’
RedactaVeu / Gandia

Malgrat l’informe mèdic favorable, el Banc de Sabadell ha optat per despatxar la treballadora, al·legant ineptitud sobrevinguda, sense haver atès les propostes de solució alternativa, oferides per la secció sindical de FES-UGT en l’entitat financera.

La indemnització per l’acomiadament ha sigut de 12.000 euros, i condemna a la pobresa la treballadora.

Segons ha manifestat la secció sindical de FES-UGT, aquest acomiadament, a més de mancar de tot sentit ètic i de la més mínima humanitat, vulnera el Codi de Conducta del Banc Sabadell, que estableix que “en les decisions relatives a la contractació o promoció d’empleats, no tindrà en compte la raça, el color, el sexe, la discapacitat o qualsevol altra situació de la persona”.

Davant les gestions de la secció sindical de FES-UGT, organització a la qual està afiliada la treballadora, l’empresa es va limitar a oferir el canvi de la causa de l’acomiadament, qualificant-lo d’improcedent en lloc d’objectiu, amb la qual cosa augmentaria la indemnització a abonar. Els representants sindicals han rebutjat la proposta, que manté la criminalització de la treballadora pel fet de tenir una malaltia.

FES-UGT considera un sarcasme que acomiadaments com aquest es produïsquen coincidint amb el Dia Mundial de l’Epilèpsia, celebrat ahir dimecres. Si una treballadora ha sigut acomiadada per estar malalta, milers de persones estan en risc de seguir el mateix camí.

Comparteix

Icona de pantalla completa