Diari La Veu del País Valencià
Ábalos confia a acurtar terminis i que en 2021 Algesires i França estiguen connectades amb ample de via estàndar

El Ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha assenyalat que confia que en 2021 Algesires i França estiguen connectades amb via d’ample estàndard. Així s’ha manifestat el ministre en la gran trobada pel Corredor Mediterrani que tant polítics com empresaris i la societat civil celebren a Barcelona aquest dijous. Aquesta data suposa un escurçament dels terminis previstos en quasi quatre anys.

Segons ha explicat Ábalos, “financerament” el Corredor Mediterrani “està cobert” i el que li falta és “impuls tècnic” per a anar avançant les obres. Així, el ministre ha insistit que la infraestructura està “en la recta final”, encara que després de la data límit queden algunes obres puntuals que s’han de fer.

Encara que no ha explicat com, Ábalos ha afirmat que en 2021 un contenidor de mercaderies podrà pujar a un tren en Algecires i baixar a França. No obstant això, ha remarcat que en eixes dates hi haurà 3 trams que encara no estaran licitats, però no ha especificat on.

Ábalos ha reconegut el retràs en una infraestructura “important” però l’ha atribuït al retràs general que l’obra pública ha patit durant la crisi econòmica. Tot i això, el ministre s’ha proclamat defensor i impulsor d’una infraestructura “important” per als territoris pels quals discorre però també per al conjunt de l’estat espanyol. És per això que ha qualificat l’obra com una “obra nacional” i ha assegurat que són aquestos tipus de projectes els que generen “cohesió social”.

Per a Ábalos, amb l’impuls del Corredor Mediterrani s’està obrint pas “una nova Espanya” en la qual es deixa de costat “l’Espanya radial” per a fer-ne una “més connectada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa