Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez critica la nova Llei de Mancomunitats perquè ataca les competències de les diputacions

El president de la Diputació d’Alacant, el popular César Sánchez, ha manifestat que “el Consell nacionalista de Ximo Puig i Mónica Oltra ha fet un pas més en el ‘procés de catalanització’ de la Comunitat Valenciana” amb la nova Llei de Mancomunitats perquè “pretén usurpar competències i protagonisme a les diputacions provincials”.

En un comunicat, Sánchez ha manifestat que aquesta llei “amaga un procés de comarcalització que busca eliminar les províncies copiant i plagiant el procés català. Tant la Diputació d’Alacant com el PP li farem front”. En aquest sentit, ha recordat que Jordi Pujol ho va intentar en 1980 i més tard José Montilla amb la Llei de Vegueries.

“Nosaltres creiem en l’Espanya del 78, la de la concòrdia i la convivència, en l’Espanya de les autonomies i de les províncies, on les comarques i les mancomunitats tenen un paper important però, en cap cas, per a substituir la Diputació ni la província”, ha insistit Sánchez.

El també alcalde de Calp ha subratllat que “les províncies a Espanya sempre han servit de nexe d’unió de la nació espanyola i per això molesten tant els nacionalistes i, en aquest cas en particular, el govern nacionalista de la Comunitat Valenciana”.

Una nova organització territorial

La nova normativa, que permetrà a les localitats limítrofs organitzar-se en entitats locals, ha sigut aprovada aquest dijous amb els vots a favor de l’esquerra valenciana i del grups dels diputats no adscrits. Ciutadans i el PPCV, en canvi, han votat en contra d’aquesta llei que pretén imposar “un model territorial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa