Diari La Veu del País Valencià
Pel manteniment de les unitats educatives que el PP vol retallar a Ontinyent
RedactaVeu / València

El PSPV defensarà en Les Corts, a través d’una bateria de preguntes i d’una Proposició no de Llei, el manteniment de les unitats educatives que el PP vol retallar a Ontinyent. Aquest va ser el compromís aconseguit ahir pel sotssecretari d’Educació socialista, Miguel Soler, i la portaveu de l’àrea en Les Corts, Pilar Sarrión, després de visitar els pares i professors tancats en els col·legis Martínez Valls i Bonavista, que es veuran afectats per les reduccions plantejades per la Conselleria d’Educació.

De fet, el mateix Soler ha qualificat els plantejaments educatius del PP, en aspectes com l’augment de la ràtio, com “una autèntica barbaritat”. Per aquest motiu, considera que Mª José Català és “la pitjor consellera d’Educació de la història, pitjor fins i tot que l’exconseller Font de Mora, tal com està demostrant amb les seues decisions: suprimint aules, beques i professorat”. Per aquest motiu, el sotssecretari socialista ha insistit en la necessitat d’un avançament electoral “que traga el PP del govern de la Generalitat, perquè l’única cosa que està aconseguint és portar-nos a la cua d’Espanya”. Així, ha instat els ciutadans “a no callar i actuar, com estan fent a Ontinyent” i ha assegurat que “els socialistes els donarem el nostre suport, tant des del carrer com des de les institucions”.

Per la seua banda, la diputada Pilar Sarrión ha explicat que la documentació presentada pels socialistes en Les Corts se centren en tres eixos d’acció. D’una banda es tracta de donar suport al recurs presentat per l’ajuntament d’Ontinyent en contra de la supressió de les unitats escolars. D’altra banda, se centra en la defensa de l’ensenyament en valencià que s’imparteix en aquests centres educatius, i finalment, a reclamar que no s’augmente la ràtio en les aules que ho permeten, o almenys que la retallada o no d’aquestes unitats s’ajorne fins a després de la matrícula.

Els dos dirigents socialistes han estat acompanyats per l’alcalde d’Ontinyent i secretari general del PSPV a la Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez; el secretari d’Educació de l’executiva comarcal, Rubén Gomar; i altres membres de l’agrupació local, com Virtuts González, José Mª Hoyos, Anna Mengual i Patricia Folgueras. Per la seua banda, Rodríguez ha agraït el suport dels socialistes valencians a les reivindicacions realitzades des de l’Ajuntament, així com des de les comunitats educatives afectades. Al mateix temps, ha destacat la importància de “comptar amb el suport dels qui donen a l’educació la importància que té perquè tots puguem fer front a un PP que està desgovernant els valencians des de ja fa massa anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa