El jutjat de Gandia amplia la investigació del presumpte finançament del PSPV a 18 mesos

El passat 13 de setembre un tribunal de Madrid ja va anunciar l'expansió de les diligències després de declarar "complexa" una de les causes
28 setembre 2018 19:46h
La titular del jutjat justifica l'expansió del termini en circumstàncies sobrevingudes i no en la "inactivitat judicial"

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Gandia (la Safor) ha declarat complexa la instrucció que duu a terme sobre el possible finançament irregular del PSPV, per la qual cosa s'amplia a díhuit mesos el termini per a eixes diligències.

Així consta en un acte datat el passat 31 de juliol donat a conéixer aquest divendres pel PPCV, partit que està personat en tots els jutjats que investiguen el possible finançament irregular de la formació de la rosa i el puny. 

En concret, aquest jutjat de Gandia investiga l'adquisició d'un immoble en aquesta localitat per part de la Federació Valenciana de Futbol en 2009 per 525.000 euros, una operació que va ser subvencionada al 50% per l'Ajuntament de la Safor.

Eixe immoble pertanyia a l'extinent d'alcalde Antonio Gomar, pare del gerent de l'empresa de comunicació que va treballar per al PSPV i diversos ministeris socialistes. 

En 2006, l'immoble es va vendre per 280.000 euros a la mercantil Mora Gomar, administrada per l'espòs d'una filla d'Antonio Gomar, Joaquín Mora, que el va vendre finalment a la Federació Valenciana de Futbol per quasi el doble del que li va costar tres anys abans.

L'acte del jutjat recorda que les actuacions es van iniciar el passat 14 de febrer i se segueixen per presumpte delicte de malversació i prevaricació i exposa que el Ministeri Fiscal va sol·licitar la declaració de complexitat de la causa.

La titular del jutjat assenyala que en aquest cas s'han produït circumstàncies sobrevingudes que no són conseqüència de "la desídia o inactivitat de l'autoritat judicial", cosa que justifica l'expansió del termini d'instrucció amb la finalitat de poder ultimar diligències pendents i que són "essencials" per a complir la finalitat de la instrucció.

A més, el jutjat d'instrucció 24 de Madrid ja va declarar complexa la instrucció oberta el 16 febrer per prevaricació administrativa i malversació sobre el possible finançament irregular del PSPV a través de contractes del Ministeri d'Habitatge amb l'agència de comunicació Crespo Gomar.

Aquesta causa està oberta en diversos jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm (Alacant) arran de denúncies del PPCV sobre el suposat finançament irregular del PSPV i Bloc.

Dos d'aquestos jutjats han declarat ja la complexitat de la causa –un de Madrid i un de Gandia–, mentre que el jutjat de Madrid que portava la part referida a contractes amb el Ministeri de Sanitat l'ha sobresegut i el PPCV ha presentat recurs a l'arxiu.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next