Diari La Veu del País Valencià
Una empresa valenciana ven cobertors fabricats amb plàstics recollits a la mar

L’empresa valenciana de disseny tèxtil Carmela Martí comercialitza una col·lecció amb cobertors realitzats amb els plàstics recollits a la mar. Aquesta col·lecció, asseguren, ha registrat “un increment” en la petició per part de professionals del sector hoteler. “Hui en dia totes les accions destinades a impulsar el sistema circular de consum i el reciclatge sumen el seu granet d’arena a favor del medi ambient i nosaltres fa temps que posem el nostre amb aquesta iniciativa”, expliquen responsables de la firma a través d’un comunicat.

L’empresa va estudiar fa anys la possibilitat d’usar fibres reciclades, una idea que finalment va arribar a materialitzar-se en la producció de diverses col·leccions per a hotels. Així, ofereix tèxtils decoratius que estan fabricats amb cotó reciclat i amb fibres obtingudes de botelles de plàstic i envasos, en molts casos recuperats dels oceans, en els quals existeixen “autèntiques illes de residus”.

“No és cap fantasia inviable. Hem demostrat que la innovació aporta aquest valor a la societat i als professionals, que ens vénen demostrant la seua satisfacció amb aquest producte. La nostra experiència amb els clients és molt bona i exemple d’açò és l’augment de demanda d’aquest tipus de col·leccions totalment pensades per a l’ús diari en els establiments. El sector hoteler cada vegada està més conscienciat amb la sostenibilitat”, assenyala l’empresa.

Des de la companyia detallen que les col·leccions fetes amb fibres reciclades vesteixen habitacions d’hotels de Benidorm i Osca, entre d’altres. “Esperem que aquest camí que fa temps vam obrir anime altres empreses a apostar per desenvolupar productes tèxtils que incloguen fibres reciclades i que ajuden a pal·liar l’impacte en la naturalesa”, asseveren.

Fibres 100% reciclades

El teixit utilitzat per a aquestes col·leccions està compost de dos tipus de fibres, ambdues “cent per cent reciclades”, que s’entrellacen totalment.

D’una banda, el cotó reciclat que es produeix a força de desfets d’aquest material, que es talla en xicotetes peces de les quals es produeix la fibra de cotó i, d’altra banda, el polièster procedent de botelles de plàstic i d’envasos, fets a força de PET (politereftalat d’etilè). Aquestos plàstics, en molts casos, procedeixen de desfets oposats en mars i oceans.

Comparteix

Icona de pantalla completa