Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia demana cinc anys de presó per al portaveu del PSPV de Sagunt per malversació

La Fiscalia reclama una pena de cinc anys de presó per al portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Sagunt, Francisco Crispín, com a suposat autor d’un delicte continuat de prevaricació, falsificació i malversació.

Segons consta en l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, al qual ha tingut accés EFE, Crispín i altres quatre tècnics municipals han sigut processats per haver gastat diners públics destinats a la compra d’uniformes per a adquirir peces de vestir d’ús personal.

El Ministeri Públic considera Crispín responsable dels tres delictes, motiu pel qual li reclama cinc anys de presó, la privació de la plaça de tècnic municipal i una multa de 12.000 euros, mentre que a la resta de processats els considera autors d’un delicte continuat de malversació i els reclama una multa de 2.400 euros.

En declaracions a EFE, Crispín s’ha mostrat tranquil i convençut de l'”absoluta innocència” de tots cinc i ha insistit que cada euro gastat va estar autoritzat.

“Eren 150 euros a l’any. No entenc que es demanen penes com si foren delictes de robatori o terrorisme. Tinc clar que eixirem absolts perquè ningú no ha fet res. No sé si tot açò és una concatenació d’errors o si, per descomptat, hi ha una intencionalitat política clara. No és una casualitat que açò haja eixit ara, que estem en ple procés de preprimàries en el PSPV”, ha agregat Crispín.

Els ara processats, entre ells el regidor socialista i excap del Servei de la Inspecció Tècnica d’Activitats de l’Ajuntament, Francisco Crispín, van ser detinguts pel suposat ús irregular d’una partida de 300 euros que tenien assignada cada dos anys, des de 2007, per a renovar el seu vestuari laboral.

No obstant això, suposadament, aquestes persones van destinar els diners a compres en botigues de dona, de bebé, establiments esportius i armeries entre els anys 2007 i 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa