Diari La Veu del País Valencià
Ferraz decideix ajornar la tria del candidat del PSPV a Ontinyent

La direcció del PSOE ha decidit ajornar la celebració de les primàries del PSPV a Ontinyent (la Vall d’Albaida), a les quals aspirava a presentar-se l’expresident de la Diputació de València i alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez, imputat en l’operació Alqueria. Així ho han confirmat a EFE fonts socialistes, que han indicat que encara que la decisió de la direcció federal encara no se’ls ha comunicat oficialment, sí que se’ls ha fet arribar de forma extraoficial.

La direcció del PSOE es va oposar aquesta setmana formalment al fet que Jorge Rodríguez puga presentar-se a les eleccions municipals de 2019 com a cap de llista del PSPV com havien defensat des de l’agrupació local ja que està suspés de militància després de la seua detenció i imputació en el cas Alqueria.

En una carta remesa pel secretari de Coordinació Territorial del PSOE, Santos Cerdán León, als secretaris d’Organització del PSPV de la Vall d’Albaida i Ontinyent, es recordava que els militants suspesos cautelarment de militància no poden participar en els processos de primàries per a elegir candidats a alcaldies i diputacions.

Després d’aquesta notificació, Jorge Rodríguez va assegurar que “sí o sí” es presentarà com a candidat a l’alcaldia d’Ontinyent; va admetre que es planteja deixar el partit i va dir que per al seu futur polític comptarà “amb els militants del partit socialista d’Ontinyent”.

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, per la seua part, va manifestar que respectava però no compartia la decisió de la direcció del PSOE de no autoritzar Rodríguez a presentar la seua candidatura a les pròximes eleccions municipals.

Puig va dir que “en aquest moment del que es tracta és de saber exactament què hi ha en el sumari” de la investigació a Rodríguez, imputat per prevaricació i malversació en la contractació de personal en l’empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València, i “si finalment ha comés un delicte o no”.

Comparteix

Icona de pantalla completa