Diari La Veu del País Valencià
Ferraz cedeix i deixa en mans del PSPV el futur de Rodríguez

Tres dies després que Ferraz li donara l’esquena a Jorge Rodríguez, l’esperança d’encapçalar la candidatura sota les sigles del PSPV ha renascut. Almenys així ho senten els integrants de l’entorn de l’alcalde. La raó d’aquest pressentiment és que la direcció federal del partit ha decidit donar un marge de temps per a prendre la decisió final. En concret, tot dependrà del rumb final que prenga el cas Alqueria, en què està implicat l’expresident de la Diputació de València.

La candidatura a l’alcaldia d’Ontinyent es coneixerà al voltant de la primera setmana de desembre. Així ho van acordar Ferraz i Blanqueries en una reunió que van mantindre aquest dijous, tal com han informat fonts del partit a Diari la Veu. Aquest acord entre el PSOE i el PSPV obri la porta perquè Rodríguez puga continuar en la formació del puny i la rosa, tot i que l’edil ja va avisar en els darrers dies que “sí o sí” es presentaria a les eleccions previstes per al proper mes de maig, ni que fóra amb una llista independent.

Així doncs, si en aquest marge de temps que li ha donat Ferraz s’alça el secret de sumari i no es revela cap irregularitat o delicte que haja comés, Rodríguez podrà encapçalar de nou la candidatura socialista. Si, en canvi, el secret de sumari no s’alça, la decisió d’apartar-lo o no recaurà aleshores en Blanqueries, tal com han explicat fonts del grup municipal dels socialistes d’Ontinyent. El que sí que és segur és que Rodríguez no podria liderar la llista del PSPV a Ontinyent si finalment sorgiren conductes poc ètiques o vinculades a actuacions delictives.

Un respir enmig de la tensió interna

La contundència amb què va actuar el PSOE contra Jorge Rodríguez no va agradar gens ni mica a les bases del partit. Una onada de crítiques i malestar es va desencadenar poc després que es coneguera la notificació que va arribar de Madrid. El canvi d’opinió ha sigut rebut “amb molta satisfacció” per part del grup municipal d’Ontinyent i també per les agrupacions socialistes de les comarques més properes a Rodríguez. “Ferraz s’ha adonat de la reacció de la militància i més en un municipi que està entregat al seu alcalde”, expliquen persones properes a Rodríguez.

Una reunió in extremis

Poc després que es fera pública la posició del PSOE sobre el futur de Rodríguez, el seu entorn va assenyalar un únic responsable: el ministre de Foment i, més important, secretari d’Organització Federal del PSOE, José Luis Ábalos. De fet, la secretària general del PSPV d’Ontinyent, Rebeca Torró, es va desplaçar aquest dijous a Madrid per a reunir-se amb Ábalos i buscar una via que permetera a l’alcalde d’Ontinyent repetir de candidat. El pacte entre els socialistes valencians i la direcció federal ha suposat un tomb en els esdeveniments que, almenys, permet que l’última paraula sobre el futur de Rodríguez estiga en mans de Ximo Puig i no de Ferraz. El cap del Consell ja va mostrar la disconformitat amb el que considera una condemna sumària contra l’alcalde d’Ontinyent. Cal recordar que Puig havia defensat poc abans la presumpció d’innocència del seu company.

Comparteix

Icona de pantalla completa