Diari La Veu del País Valencià
El Bloc recorda a Sánchez que s’ha de guanyar el vot de Compromís als PGE perquè o té un xec en blanc

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “s’haurà de guanyar” el vot favorable de Compromís per als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), ja que la coalició valencianista no li va donar “un xec en blanc”. Així s’ha manifestat aquest dissabte la coportaveu de Compromís i coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, davant els vora 200 consellers que conformen el Consell Nacional del Bloc, l’òrgan de govern principal entre congressos. “Compromís es va implicar a fons en la moció de censura contra la corrupció i ara hem de fer valdre la nostra força perquè l’Estat deixe de marginar el País Valencià i no continuem sent objecte d’una discriminació absolutament injusta”, ha afirmat.

La coordinadora nacional del Bloc ha afegit que “Pedro Sánchez ha de saber que no té un xec en blanc” i que “el PSOE ha de triar si ens té al seu costat o ens té enfront”. “Els pressupostos generals de l’Estat seran la prova per a saber-ho”, ha afirmat. Micó ha insistit que “l’agenda valencianista, que és tan territorial com social, ha de ser protagonista dels pressupostos. Si no, no tindran els nostres vots. Sánchez se’ls haurà de guanyar”. També ha fet referència a Ximo Puig, de qui ha dit que “estarem vigilants perquè faça de president de la Generalitat i no de membre del comité federal del PSOE”.

Per a Micó, el Bloc està “més preparat i més cohesionat que mai per a encarar les pròximes eleccions” i ha animat la militància a “seguir mobilitzant-se per a consolidar tot allò aconseguit i anar més enllà”. A més, “estem a pocs mesos del procés de les primàries al sí de Compromís, on la força i la cohesió del Bloc ha de servir perquè traguem tot el potencial de la nostra gent”, ha destacat.

La líder de la formació ha avançat que a finals de novembre el Bloc farà una convenció política valencianista “per a raonar i compartir idees del nostre projecte de País Valencià, una trobada que volem que siga un aparador del nostre valencianisme d’esquerres potent i armat ideològicament per a liderar el govern del nostre país”.

Finalment, la coordinadora nacional del Bloc i coportaveu de Compromís ha fet una crida a tota la militància perquè acudisca a València a participar de la processó cívica del matí i de la manifestació unitària de la Comissió 9 d’Octubre a la vesprada, enguany amb el lema ‘Guanyem llibertats, fem país’. A més, ha encoratjat la gent perquè acudisca a la 41a convocatòria de l’Aplec del Puig, que se celebra el 28 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa