Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia demana que es rebutge la demanda de Calatrava contra EUPV

Europa Press / València.

La Fiscalia ha sol·licitat al jutge que rebutge la demanda interposada per l’arquitecte valencià Santiago Calatrava contra EUPV per la web ‘calatravatelaclava.com‘ ja que s’ha d’entendre que en aquest cas ha de prevaldre el dret a la informació i llibertat d’expressió enfront del dret a l’honor.

Així s’ha pronunciat el representant del ministeri públic en una audiència prèvia en el jutjat de Primera Instància número 12 de València, per la demanda interposada per Calatrava contra EUPV per presumpta vulneració al dret a l’honor, per la qual li demana una indemnització de 600.000 euros i el tancament de la web.

En l’audiència, que ha quedat vista per a sentència, el ministeri fiscal ha exposat que en aquest assumpte preval el dret a la informació perquè el contingut arreplegat en la web té “gran rellevància pública” i en justifica l’interès. També que sustenta la seua sol·licitud en la rellevància pública de l’arquitecte valencià.

Prèviament, l’advocat d’EUPV també s’ha ratificat en el seu escrit de defensa i ha demanat la desestimació de la demanda en mantenir que l’arreplegat en la web de la formació són bàsicament notícies publicades en diferents mitjans de comunicació i contractes de Calatrava amb la Generalitat, publicats perquè els valencians tingueren accés a aquesta informació.

Enfront d’açò, l’advocat de Calatrava ha reclamat que s’estime la seua demanda en entendre que la web “produeix menyspreu” i que el contingut de les seues informacions és “fals” i està “ple de greus acusacions”.

Durant la vista, el jutge ha indicat que dictarà sentència sobre la base de la documental remesa per les parts i ha rebutjat les testificals propostes, així com la petició de l’advocat de Calatrava d’incorporar la definició que fa la RAE sobre el terme ‘clavar’. El magistrat ha rebutjat aquesta sol·licitud per ser “notori i conegut” el seu significat.

Igancio Blanco: “Les nostres expressions i afirmacions estan emprades pel dret a la llibertat d’expressió”

“Nosaltres estem realment contents perquè pensem que es posa de manifest per part de la Fiscalia en les seues conclusions i per part de la nostra defensa que les nostres expressions i afirmacions estan emprades pel dret a la llibertat d’expressió i a la llibertat d’informació. A més a més, vull recordar que formen part de la nostra tasca política i de la nostra obligació com a grup parlamentari de representar a la ciutadania defensant els seus interessos i , en este cas, la transparència per a saber què s’ha fet amb els diners públics: 100 milions d’euros que s’han gastat en la Ciutat de les Arts i les Ciències pagant-li a un arquitecte que no tributava a Espanya. I això és un fet que és incontrovertit, que cadascú podrà valorar com vulga però que nosaltres volem que els valencians i les valencianes coneguen”.

“Esta persona, que a més a més té l’alta distinció de la Generalitat Valenciana, ha rebut un tracte de privilegi mentre no tributava en el nostre país. Sobre eixos fets no hi ha hagut cap tipus de controvèrsia, ha sigut una qüestió merament processal. Crec que hem estat ben defensats pel nostre advocat, que la fiscal ha posicionat el tema de manera molt clara i esperem la sentència confiant en que es faça justícia i que prevalguin els nostres drets a la llibertat d’expressió i d’informació i, en el fons, el dret a saber de la ciutadania valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa