La família de Franco vol enterrar-lo a la catedral de l'Almudena si el govern espanyol l'exhuma

Els descendents del dictador segueixen oposant-se al trasllat de les despulles fora del Valle de los Caídos
30 setembre 2018 01:00h
El BOE ha publicat aquest dissabte el reial decret llei que modifica la Llei de Memòria Històrica de 2007, el marc legal que permet l\'exhumació del cadàver de Franco.

La família de Franco vol enterrar el dictador a la cripta de la catedral de l'Almudena de Madrid si el govern espanyol tira endavant l'exhumació del cadàver del Valle de los Caídos. Els descendents han escollit, doncs, el destí on reposarien les restes del seu familiar i ho han comunicat al Ministeri de Justícia en l'escrit d'al·legacions, en què es mostren contraris al trasllat del cos, segons informen diversos mitjans.

La família demana que si es porta a terme l'exhumació "en contra dels desitjos de la família" se'ls lliure "de manera immediata" el fèretre a la mateixa basílica del Valle de los Caídos perquè, després d'un ofici religiós, de sepulte a la cripta de l'Almudena. En el mateix text, els Franco plantegen que la modificació de la Llei de Memòria Històrica que permet l'exhumació és inconstitucional i al·lega que l'executiu de Pedro Sánchez vulnera el dret fonamental a la intimitat personal.

next