Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigirà nous accessos a l’AP-7 a Alcalà de Xivert, Almenara, Tavernes, Gata i Calp

El 31 de desembre han de desaparéixer els peatges de l’AP-7 entre la Sénia i Alacant. L’alliberament de l’autopista va portar el govern valencià a proposar al Ministeri de Foment, dirigit per José Luis Ábalos, la construcció de set nous accessos que, alhora haurien de servir per a descongestionar les carreteres nacionals 332 i 334.

Aquest dilluns, Compromís ha anunciat que, a banda de les noves eixides a Vinaròs, Benicarló, Vila-real, Alzira, Gandia, Oliva i Altea, demanarà al govern de Pedro Sánchez que se’n construïsquen també a Alcalà de Xivert, Almenara, Tavernes de la Valldigna, Gata i Calp.

Així ho ha anunciat la diputada al Congrés Marta Sorlí en una roda de premsa celebrada a la seu de la coalició a València on, a més d’expressar la seua desconfiança que el PSOE siga suficientment “valent” per a complir els compromisos amb l’agenda de necessitats dels valencians, ha advertit que els quatre diputats a Madrid pressionaran els socialistes perquè no flaquegen.

Sorlí ha recordat que “a un any i tres mesos” de l’alliberament de l’autopista, encara no s’ha planificat què passarà després de la reversió. La diputada veu “insuficient” la proposta de la Generalitat perquè, a banda de gratuïta, “l’AP-7 siga una via útil” per a totes les localitats que estan a tocar.

Al seu parer, els nous accessos són imprescindibles per a descongestionar alguns trams de l’N-332 i l’N-340, amb punts negres com Alcalà de Xivert, que continuarien suportant molt de trànsit si no hi ha incorporacions a l’autopista directes des dels nuclis urbans.

Sorlí hi ha comparegut acompanyada pel senador Carles Mulet, qui ha detallat “les ambigüitats” amb què el govern de Sánchez està responent totes les preguntes al voltant de com es farà la reversió: “Només ens diuen que els peatges desapareixeran, però no expliquen si es negociarà amb l’empresa alguna mena de pròrroga de la concessió en forma de peatge en l’ombra, peatge bla o eurovinyeta”.

La coportaveu de Compromís i líder de Bloc, Àgueda Micó, ha assegurat que les inversions relacionades amb l’autopista s’inclouran en el paquet de reivindicacions que Compromís presentarà al govern espanyol en el procés d’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa