El director de 'La vida d'Adèle', Palmera d'Honor de la Mostra de València

El cineasta francotunisià Abdellatif Kechiche visitarà el festival aprofitant que es repassarà la seua filmografia
/ València
1 octubre 2018 01:00h
Aquesta és la segona Palmera d\'Honor que li concedeix la Mostra de València.

La 33 Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que se celebra del 18 al 28 d'octubre als cinemes Babel i a l'IVC-La Filmoteca, lliurarà la seua altra Palmera d'Honor al director francotunisià Abdellatif Kechiche. El director de La vida d’Adèle acudirà al festival on es repassarà la seua filmografia. "Aquesta segona Palmera d'Honor concedida a Abdellatif Kechiche posa la cirereta a una edició de retorn de la Mostra, que respon a l'ambició amb la qual vam emprendre la seua recuperació", ha manifestat la regidora de Cultura, Glòria Tello.

L'obra del director francotunisià Abdellatif Kechiche (Tunísia, 1960) "és curta en xifra de llargmetratges, però llarga en reconeixements internacionals. Amb La faute à Voltaire (2000), la seua òpera prima, ja va obtenir dos premis a Venècia, i des d'aleshores no ha rodat una pel·lícula que no haja participat en els festivals més prestigiosos del món", ha explicat la regidora.

Per a Eduardo Guillot, director de programació de la Mostra, "Abdellatif Kechiche representa a la perfecció l'esperit del festival: un cineasta nascut en el nord d'Àfrica que no s'oblida de les seues arrels, però al mateix temps ha sabut fer-se un lloc en el panorama internacional abordant temes universals". Amb L'Esquive (2004), Kechiche va guanyar el Cèsar al millor director i pel·lícula; Cuscús (2007) va ser guardonada amb el Gran Premi Especial del Jurat a Venècia, i amb La vida d’Adèle (2013), ha rebut la Palma d'Or a Cannes i el premi FIPRESCI de la crítica internacional.

La seua última pel·lícula, Mektoub, My Love: Canto Uno (2017), va ser presentada a Venècia i proposa una mirada nostàlgica sobre la innocència de la joventut.

next