Diari La Veu del País Valencià
Puig veu una caça de bruixes les polèmiques informacions publicades sobre els ministres de Sánchez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que tant la ministra de Justícia, Dolores Delgado, com el ministre de Ciència, Pedro Duque, estan fent “una bona acció de govern en favor de l’interés general”, i si no hi ha una caça de bruixes cap a ells, “ho sembla”.

Puig ha fet aquestes declaracions als periodistes a la seua arribada a la seu del CISC a Madrid per a assistir a la presentació dels Premis Rei Jaume I 2018 i ha afirmat que “el que es necessita és centrar-se en l’acció política i en la resolució dels problemes dels ciutadans”.

Preguntat sobre si considera que hi ha “una certa caça de bruixes” contra l’executiu de Sánchez, després de la publicació d’enregistraments de les converses de l’excomissari José Manuel Villarejo i Delgado, així com les notícies sobre l’empresa interposada utilitzada per Duque, com a titular dels seus habitatges, ha respost que “si no n’hi ha, ho sembla”.

Puig ha defensat que “el govern espanyol ha de dedicar-se al que està dedicant-se, a treballar i solucionar els grans problemes que hi ha en el nostre país i és l’itinerari que cal fer”. Ha advertit així mateix que “no es pot fer un totum revolutum“, i ha ressaltat que cada qüestió té a veure amb una determinada situació.

“Duque està donant explicacions” però “evidentment si el Parlament ho desitja les farà en la càmera”, ha agregat. Preguntat també sobre si creu que el govern de Sánchez esgotarà la legislatura, el també secretari general del PSPV-PSOE ha assenyalat que “tot el món sap com està l’aritmètica parlamentària i com es va produir la moció de censura i Sánchez sempre ha dit que el seu objectiu és tractar de consolidar el que és l’acció institucional a Espanya”.

Segons el parer de Puig, l’estabilitat “és un factor fonamental”, i ha assenyalat que des del País Valencià “ho hem vist de forma efectiva”, ja que en aquests tres anys de govern s’ha generat “un escenari d’estabilitat, honradesa i diàleg social” que ha permés que “tots els indicadors hagen millorat i a Espanya també hauria de ser un imaginari d’estabilitat”.

Ha afegit que creu que “el president farà tot el possible” per a esgotar la legislatura, “però la realitat parlamentària és la que és”, ha precisat, “i en funció d’aqueixa realitat, si es poden aprovar o no els pressupostos o si no es donen les condicions per a continuar posarà l’interés general per sobre de qualsevol interés partidari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa