Diari La Veu del País Valencià
Informació, esports, música i humor: els nous espais de la ràdio d’À Punt

La ràdio pública valenciana emet des d’aquest dilluns la nova programació de tardor-hivern. La graella, que ha presentat aquest dilluns la directora general d’À Punt, Empar Marco, incorpora 10 nous programes que s’aniran estrenant aquesta mateixa setmana. Entre les novetats, el servei públic augmenta amb l’emissió de dos nous informatius i es reforcen els continguts esportius, els musicals i s’aposta per un magazín de vesprada i un de nit. A més, des de hui els programes s’emeten des dels nous estudis radiofònics, dedicats als periodistes Toni Mestre, Rosa Solbes, Emili Gisbert i a la cançó de Raimon ‘Al vent’.

Pel que fa a la informació, des d’aquest dilluns se sumen als butlletins horaris que s’emeten entre les 07.00 hores i les 11.00 hores i a l’informatiu matinal dos noticiaris. L’informatiu de migdia s’emetrà de dilluns a divendres de 14.00 a 15.00 hores i estarà conduït per Òscar Martínez. A la nit, l’edició de l’informatiu està dirigida per Jordi Cabezas i s’emetrà també entre setmana de 21.00 a 22.00 hores.

Als informatius, que vehiculen la programació diària, els acompanyaran bona part dels programes que van iniciar la temporada. A aquestos espais se sumen nous formats que ampliaran les hores d’emissió diària d’informatius. Una de les principals apostes de la cadena són els esports. Al programa Des de la banda, que és el carrusel esportiu encarregat de les retransmissions esportives, s’afegeixen l’informatiu d’entre setmana Esports À Punt (de 22.00 a 23.00 hores); el programa A còrrer (dissabtes a les 15.00 hores) presentat per Xavi Blasco; el programa La travessa, de pilota valenciana que presentarà Pedro Valero, i l’espai sobre esports d’aventura Sense Límits, presentat per Jaime González els diumenges a les 15.00 hores.

D’entre els nous programes destaquen el magazín vespertí Pròxima parada que condueix durant tres hores Susanna Lliberós (de 15.00 a 18.00 hores) i el programa d’humor nocturn Sessió golfa, que de dilluns a dijous posarà en antena el youtuber Carles Caparrós.

Focus, què ens passa? és el programa que cada divendres entre les 13.00 i les 14.00 hores presentarà el periodista Eugenio Viñas. Un espai de reflexió periodística que cada setmana dedicarà un monogràfic a un tema “d’interés ciutadà”. L’espai “combinarà gèneres radiofònics com l’editorial, el reportatge, el debat, l’entrevista i la ficció”, assenyalen els seus protagonistes. El programa tindrà també el seu canal podcast i una marca de continguts en línia.

La música guanya terreny

En el terreny musical, À Punt ràdio compta a partir d’aquest dilluns amb nous programes divulgatius, dedicats a gèneres musicals com el jazz o les bandes de música. El productor Vicente Colonques conduirà els divendres de 00.00 a 01.00 hores l’espai Punt jazz, mentre que Jordi Company farà cada dissabte i diumenge entre les 09.00 i les 10.00 hores un “viatge radiofònic” per les bandes de música valencianes. El periodista Zequi Castellano presentarà El musiquer, un programa de dues hores (de 07.00 a 09.00 hores) que s’emet els caps de setmana i que està dedicat a la música clàssica.

Aquest dilluns s’han estrenat també quatre nous estudis de ràdio. / DIARI LA VEU

La graella, que seguirà enriquint-se fins a completar la programació, segueix comptant amb molts dels programes que van començar la temporada quan es van reprendre les emissions en desembre de 2017. Així, el magazín Al Ras seguirà ocupant les hores centrals del matí, i Territori Sonor passa d’una a dues hores. Samaruc digital, Animalades, Cuina de bancal, Plaerdemavida, Una habitació pròpia, L’escoleta i la radiofórmula Caixa de ritmes segueixen ocupant un espai a la graella.

Comparteix

Icona de pantalla completa