Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València investirà doctor ‘honoris causa’ Juan Roig

La Universitat de València (UV) investirà honoris causa l’empresari i propietari de Mercadona, Juan Roig; el científic Juan Carlos Izpisúa, l’historiador francés Roger Chartier, el jurista alemany Jürgen Baselow i el bioquímic suec Gunnar von Heijne. Així ho ha decidit aquest dimarts el Consell de govern de la institució universitària, que també ha aprovat la implantació d’un nou títol de grau en Intel·ligència i Analítica de Negocis/BIA, ha informat la Universitat de València en un comunicat.

Juan Roig (València, de 1949) es va graduar en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UV en 1973 i, posteriorment, en el Programa d’Alta Direcció d’empreses en el IESE Business School de la Universitat de Navarra i, a més de ser propietari de Mercadona, ha impulsat la Marina d’empreses, on promou l’Escola d’Empresaris EDEM, el projecte Lanzadera i Angels Capital.

Izpisúa (Hellín, Albacete, 1960) es va llicenciar en Farmàcia per la UV amb premi extraordinari, està especialitzat en biologia del desenvolupament i els seus treballs sobre el desenvolupament embrionari han tingut un impacte significatiu en el desenvolupament de nous medicaments i han contribuït a crear noves fronteres per a la ciència biomèdica en camps com la regeneració d’òrgans i teixits i la lluita contra l’envelliment. Actualment dirigeix la càtedra Roger Guillemin en el Laboratori d’Expressió Gènica de l’Institut Salk d’Estudis Biològics en La Jolla, Califòrnia.

Jürgen Basedow (Hamburg, 1949) és director de l’Institut Max Planck de Dret Internacional Privat Comparatiu, a Hamburg, i professor en la universitat d’eixa ciutat alemanya i la seua investigació se centra en el dret privat internacional; el dret privat i comercial europeu, en particular el dret de la competència; el dret del transport i el trànsit, i el dret de les assegurances.

El científic suec Nils Gunnar Hansson von Heijne (Gotemburg, 1951) és investigador del Centre per a Investigació de Biomembranas en la Universitat d’Estocolm, es va graduar en química i enginyeria química del Royal Institute of Technology (KTH), el seu treball posa el focus en les proteïnes de membrana i és un dels científics suecs més citats en les àrees de bioquímica i biologia molecular.

L’historiat francés Roger Chartier (Lió, 1945) és membre de la quarta generació de l’Escola dels ‘Annales’, especialitzat en la història cultural, en la qual ha integrat resultats d’estudi i d’investigació d’espais acadèmics tals com la història del llibre i de l’edició, les formes de producció i circulació dels textos, els espais d’acumulació de la memòria escrita entesos com a espais del poder i també de sociabilitat, les pràctiques vinculades a l’ús i gaudi d’aquestos. La utilització de la literatura espanyola com a font de l’anàlisi històrica l’ha convertit en un mestre de la investigació en la història de la literatura, especialment del Segle d’Or, i és reconeguda la seua contribució científica.

Comparteix

Icona de pantalla completa