Puig demanarà a Sánchez rebre en els pressupostos de 2019 entre el 10 i l'11% de les inversions

El cap del Consell manté aquest dimecres la primera trobada oficial amb el president Pedro Sánchez
2 octubre 2018 01:00h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió que van mantindre el passat divendres a Castelló.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, demanarà al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, rebre en els pressupostos de 2019 entre el 10 i l'11 per cent de les inversions. El cap del Consell traslladarà aquesta reivindicació en la trobada que està prevista aquest dimecres a la Moncloa entre els dos socialistes. 

En declaracions als periodistes a Benidorm, on ha assistit a una jornada sobre el Treball Decent organitzat per UGT, el president valencià ha assenyalat que a mitjà termini "la resposta" a l'actual infrafinançament és substituir el model "però a curt, són mesures transitòries fins que arribe el canvi".

"Jo li proposaré que en els pressupostos 2019 tinguen en compte la Comunitat Valenciana i que la inversió estiga entorn del 10-11 per cent, que és la nostra població", ha indicat el cap del Consell i ha afegit que s'han de buscar "eines perquè l'autogovern siga efectiu".

D'aquesta manera, ha argumentat, es requereix "una resposta" enfront dels 46.000 milions de deute del País Valencià, atés que aquesta quantia impedeix tindre "capacitat per a donar cobertura a les nostres competències".

Puig ha posat de manifest que defensa "un model de finançament no estrictament valencià" sinó en el qual "tots a Espanya tinguen igualtat", perquè a hores d'ara entre els ciutadans no hi ha equitat quan perceben els serveis públics.

next